Στρατιώτης (ΕΜ): Με αφορμή τις διαμαρτυρίες ενάντια στους πλειστηριασμούς στην πόλη της Θήβας

Πριν από λίγες μέρες είδαμε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης με εκατοντάδες ανθρώπους κάθε ηλικίας, καθώς απειλούνταν με έξωση μια οικογένεια εργατών.

Η πρωτοφανής κινητοποίηση για τα δεδομένα της πόλης όπως είναι λογικό “φούντωσε” την συζήτηση και μέσα στο στρατόπεδο. Κουβέντες όπως “Τι ακριβώς συνέβη;” και “Για ποιο λόγο βγήκαν στους δρόμους τόσοι άνθρωποι” έδιναν και έπαιρναν..

Αυτό άλλωστε είναι λογικό αφού ως φαντάροι στο ΚΕΠΒ στην Θήβα ερχόμαστε σε επαφή, επικοινωνούμε καθημερινά με τον κόσμο που κατοικεί, εργάζεται στην πόλη της Θήβας. Ορισμένοι φαντάροι κατάγονται και μένουν και οι ίδιοι στην πόλη.

Αλλά και οι υπόλοιποι που είμαστε από άλλες πόλεις ξέρουμε καλά ότι αυτό δεν είναι “φαινόμενο” της Θήβας. Καθημερινά πλειστηριάζονται κατοικίες, μικρομάγαζα για λίγες χιλιάδες ευρώ από τα funds.

Πολλοί από εμάς δυστυχώς είμαστε σε αντίστοιχες καταστάσεις. Ενώ αν σκεφτούμε ότι εκκρεμούν περίπου 700.000 μόνο για το 2023 τότε αύριο μπορεί να είναι ο καθένας μας που θα βρεθεί σε αντίστοιχη θέση.

Οι συγκλονιστικές εικόνες αλληλεγγύης απέναντι στην προσπάθεια για τον πλειστηριασμό μας έδωσαν πραγματικά θάρρος. Και εμείς ως φαντάροι προσπαθούμε να στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον, να απλώνουμε το χέρι σε όποιον από εμάς το χρειάζεται.

Η αλληλεγγύη είναι το «όπλο» που έχουμε απέναντι σε μια πολιτική που μας τσακίζει είτε ως πολίτες είτε ως στρατιώτες.

Αύριο το πρωί από ότι διαβάζουμε θα πραγματοποιηθεί εκ νέου κινητοποίηση για τον πλειστηριασμό από το Εργατικό Κέντρο της Θήβας, αυτή την φορά στην Αθήνα.

Καλή δύναμη σε όλους

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη

Στρ (ΕΜ) Κούκης Κωνσταντίνος

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...