Οι φαντάροι έχουμε δίπλα μας σταθερά το ΚΚΕ

Στρατιώτες - Στρατευμένοι
Φώτο Αρχείου / Πηγή: ΓΕΕΘΑ / EUROKINISSI

Τις τελευταίες μέρες δεκάδες χιλιάδες λαού, εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές, κυρίως νέοι άνθρωποι, πλημμύρισαν τα κέντρα των πόλεων απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας γεμάτοι οργή και αγανάκτηση για αυτό το προδιαγεγραμμένο έγκλημα που σκόρπισε το θάνατο σε 57 ανθρώπους.

Η παλλαϊκή κατακραυγή απέδειξε πως η προσπάθεια που έκαναν να τα ρίξουν όλα στην ατομική ευθύνη και να πείσουν ότι τα συστήματα ελέγχου λειτουργούσαν κανονικά, σκόρπισαν σαν τραπουλόχαρτα. Οι εργαζόμενοι μέσα από τα σωματεία τους φώναζαν το προηγούμενο διάστημα για τα μηδαμινά μέτρα ασφάλειας.

Είναι κρίσιμο και ταυτόχρονα αναγκαίο ο λαός να αναλογιστεί, πώς είναι δυνατόν το 2023 που βλέπεις σε πραγματικό χρόνο την παραγγελία για το φαγητό που έρχεται στο σπίτι, που η τεχνητή νοημοσύνη έχει φτάσει σε επίπεδο εξωπραγματικό, την ίδια στιγμή η επιστήμη και η τεχνολογία να μην αξιοποιούνται προς όφελος του λαού και την κάλυψη των αναγκών του για ασφάλεια στη δουλειά και τη ζωή.

Επομένως δεν φταίει η κακιά η ώρα ή η χώρα. Είναι η φύση του ίδιου του συστήματος να μην λογαριάζει τις ανθρώπινες ανάγκες, να μην «επενδύει» στην ασφάλεια του λαού, την υγεία, την μόρφωση, τον αθλητισμό για την νεολαία αλλά να επενδύει σε επιχειρηματικούς ομίλους, να ξοδεύει αμέτρητα δις για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και όχι της Άμυνας της χώρας ώστε να φυτρώνουν και άλλες βάσεις και να ενισχύονται οι υπάρχουσες. Φταίνε όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα. Αυτή την αντιδραστική φύση του συστήματος αποδεικνύουν και τα αντιλαϊκά μέτρα που περνούν σε όλην την Ευρώπη και όχι μόνο.

Αναδεικνύουν όμως και την δύναμη που έχουν οι λαοί που συγκλονίζουν με τους αγώνες τους και την αλληλεγγύη τους. Οι νέοι στρατευμένοι αντλούμε θάρρος και μαχητικότητα από την δύναμη που έδειξε και δείχνει ο λαός μας, αλλά και οι λαοί της Γαλλίας, της Γερμανίας, οι εργαζόμενοι της Αγγλίας, της Πορτογαλίας του Βελγίου κ.α. που βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα. Διαμορφώνουν κριτήριο, ανοίγουμε πλατιά την κουβέντα μεταξύ μας και μπορούμε μπροστά και στις εκλογές να κάνουμε το βήμα καίγοντας όλα τα αντιλαϊκά σενάρια διακυβέρνησης. Να αξιοποιήσουμε την πείρα μας για το ποιος μας βλέπει ως ψήφους και ποιος ως ανθρώπους με ανάγκες που υπάρχουν οι προϋποθέσεις να πραγματοποιηθούν. Να συμπορευτούμε με το ΚΚΕ την μόνη αντιπολεμική φωνή ενάντια στις κυβερνήσεις που μπλέκουν διαχρονικά το λαό σε επικίνδυνα πολεμικά μονοπάτια. Είναι γνωστό πλέον πως όποια κυβέρνηση και να έρθει στην διακυβέρνηση δεν θα δώσει δεκάρα για τους φαντάρους και τις οικογένειές μας, που σπαταλάμε 3000 και 4000 ευρώ για την θητεία μας, που δυσκολευόμαστε να τα βγάλουμε πέρα με τα κουπόνια και τα pass. Σταθερά δίπλα μας και ως φαντάροι και ως εργαζόμενοι όταν τελειώσουμε έχουμε μόνο το ΚΚΕ, τους συνδικαλιστές και τους βουλευτές του, που στηρίζουν τις δίκαιες διεκδικήσεις μας και αγωνίζονται για αυτές μέσα και έξω από την βουλή. Για αυτό στην βραδινή αναφορά των εκλογών να ακουστεί δυνατά η δική μας φωνή…. Ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τους. Επιλέγουμε τις ζωές μας με ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ.

Στρατιώτης, Δέμτσικας Χρήστος

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...