Συγκέντρωση για την 8ηΜάρτη στην Αθήνα: Πλήθος κόσμου καταδικάζει την εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Με αντιπολεμικά τραγούδια ξεκίνησε η συγκέντρωση για την 8η Μάρτη στην Αθήνα, στο Σύνταγμα, όπου παραβρίσκεται πλήθος κόσμου. Η συγκέντρωση της ΟΓΕ, των σωματείων και των μαζικών φορέων, αποτελεί βήμα αποφασιστικής καταδίκης του ιμπεριαλιστικού πολέμου που μαίνεται στην Ουκρανία, της εμπλοκής της Ελλάδας καθώς και της εκμετάλλευσης.

Τη συγκέντρωση άνοιξαν οι μουσικοί Κώστας Βλαχούτσος (πιάνο) και Πολυξένη Καράκογλου (φωνή), με τον γνωστό στους συγκεντρωμένους και τραγικά επίκαιρο «Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», σε μουσική Μάνου Λοΐζος και στίχους Γιάννη Νεγρεπόντη. Η σκυτάλη πέρασε στα τραγούδια των νέων δημιουργών  «Παιδιά της ίδιας μάνας” (μουσική Πολυξένη Καράκογλου, στίχοι Πολυξένη Καρακογλου, Παντελής Κυραμαργιός) και «Πρωτομαγιά» (στίχοι Αθήνα Σπανού, Πολυξένη Καράκογλου).

Στο κλίμα της καταδίκης του πολέμου για τα συμφέροντα των εκμεταλλευτων ακολούθησε το «Άννα μην κλαις» (σε στίχους Μπ. Μπρεχτ και μελοποίηση Θ. Μικρούτσικου), ενώ το μουσικό μέρος της συγκέντρωσης έκλεισε με το «Bella Ciaο».

«Καμία εμπλοκή, καμιά συμμετοχή. Έξω από την Ελλάδα οι ΝΑΤΟϊκοί», «Στις πλάτες του λαού, δαπάνες για σφαγή. Στα σχέδια του ΝΑΤΟ καμιά συμμετοχή», «Δεν θα επιλέξουμε στρατόπεδο ληστών. Η μόνη μας ελπίδα η πάλη των λαών», είναι μερικά από τα συνθήματα που κυριαρχούν.

Δείτε ακόμα...