Συλλαλητήρια για να μην κατατεθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο

Συλλαλητήρια για να μην κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο – αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης έγιναν το απόγευμα της Πέμπτης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Χιλιάδες εργαζόμενοι έστειλαν μήνυμα απεργιακού ξεσηκωμού στις 10 Ιουνίου σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργατική – λαϊκή γειτονιά. Για να μην κατατεθεί και να αποσυρθεί το αντεργατικό έκτρωμα και να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι και διατάξεις για τη διευθέτηση του ωραρίου εργασίας, την κυριακάκατικη αργία, τη συνδικαλιστική δράση και δικαιώματα, τις απολύσεις, τις ΣΣΕ, που χρόνια τώρα διαμορφώνουν οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Στην Αθήνα έγινε συγκέντρωση στα Προπύλαια. Παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της, Δημήτρη Κουτσούμπα που έκανε δήλωση στα ΜΜΕ. Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλαδας, μεταφέροντας τον αγωνιστικό χαιρετισμό των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευη, που προχώρησαν σήμερα σε 24ωρη απεργία για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

«Στέλνουμε το μήνυμα, ότι αγώνας για να μην κατατεθεί το αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης θα συνεχιστεί, όπως θα συνεχιστεί ο αγώνας για κατάργηση και όλων των αντεργατικών αντιασφαλιστικών νόμων όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων» είπε μεταξύ άλλων. «Με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα πιο έμπειροι πιο αποφασισμένοι από ποτέ είμαστε έτοιμοι να το πάμε μέχρι τέλους. Δεν Θα γίνουμε οι σκλάβοι του 21ου αιώνα. Φωνάζουμε στην κυβέρνηση: πάρτε το πίσω τώρα. Απαντάμε στον κύριο Χατζηδάκη και στους βιομηχάνους εντολείς του ότι σε ένα μόνο πράγμα συμφωνούμε. Το 8ωρο 5ήμερο 40ωρο είναι όντως ξεπερασμένο. Απαιτούμε: 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, μόνιμη και σταθερή εργασία με αυξήσεις τώρα».

Χαιρέτισαν επίσης ο Μιλτιάδης Κρητικός, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και ο Γιάννης Αναγνώστου, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. Ακολούθησε πορεία μέχρι το Σύνταγμα.

Στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη έγινε συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου, όπου μίλησε μίλησε ο Πέτρος Σημάδης, πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης. «Η απάντηση έρχεται από τους χώρους δουλειάς, από τα σωματεία: αυτό το νομοσχέδιο δεν βελτιώνεται, δεν διορθώνεται! Καταργείται!», τόνισε μεταξύ άλλων.

Στον Πειραιά

Στον Πειραιά έγινε συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Τα συνθήματα «Κάτω τα χέρια από το οκτάωρο» και «να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα», ακούστηκαν δυνατά. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...