Συλλαλητήριο ενάντια στον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό στο Σύνταγμα

Συλλαλητήριο των συνδικάτων και των μαζικών φορέων έγινε στο Σύνταγμα, ενάντια στον αντιλαϊκό, κρατικό προϋπολογισμό. «Φτώχεια, ανεργία, αυταρχισμός. Θηλειά για το λαό, ο προϋπολογισμός», το σύνθημα που κυριάρχησε στο συλλαλητήριο.

Παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Οι διαδηλωτές έφτασαν στο χώρο του συλλαλητηρίου, με προσυγκεντρώσεις που ξεκίνησαν νωρίτερα από καθορισμένα σημεία της Αθήνας.


Μας θέλουν να δουλεύουμε 12ώρες την μέρα, χωρίς δικαιώματα, χωρίς ανάπαυση. Να μετράμε κάθε μέρα νεκρούς εργάτες γιατί διαλύουν κάθε μέσο προστασίας, να κάνουν το ΣΕΠΕ δεξί χέρι της εργοδοσίας.  Δεν θα δεχτούμε να γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα. Οι αγώνες και οι νίκες των εργατών της EFOOD, της COSCO και αλλού έδειξαν ότι οι εργαζόμενοι οργανωμένοι και αποφασισμένοι μπορούν. Το δίκιο είναι με το μέρος μας. εμείς παράγουμε τον πλούτο Τώρα Αυξήσεις στους μισθούς. Κανείς εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ακούγονταν από τα μεγάφωνα.


Την ώρα που χάνονται εκατοντάδες ζωές καθημερινά η κυβέρνηση προχωρά σε νέες προκλητικές περικοπές στην Υγεία. Τη στιγμή που η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα και ο μισθός εξανεμίζεται πριν φτάσει ο μήνας στα μισά, η φορολεηλασία του λαού συνεχίζεται, ενώ η μεγαλοεργοδοσία απολαμβάνει νέες φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις. Σε μια περίοδο που τα λαϊκά νοικοκυριά αντιμετωπίζουν δυσβάσταχτες αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα θέρμανσης, ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει γενναίες χρηματοδοτήσεις των επιχειρήσεων για την «πράσινη μετάβαση».

Τα παραπάνω κατήγγειλαν από το βήμα της συγκέντρωσης η Δήμητρα Σταμέλου, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), η Θεοδώρα Δριμάλα, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», και η Αλεξάνδρα Καπαρού, πρόεδρος της Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ).

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...