Συλλαλητήριο εργαζομένων στον επισιτισμό-τουρισμό

Συγκέντρωση εργαζομένων στον τουριμσό-επιστισμό στο Σύνταγμα
Πηγή: Eurokinissi

Συλλαλητήριο πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στον επισιτισμό και τον τουρισμό. Να διασφαλιστεί το εισόδημα όλων όπως προβλέπεται από τις Συλλογικές Συμβάσεις, καμία μείωση, καμία αρνητική αλλαγή, όχι στην εκ περιτροπής εργασία, να επαναπροσληφθούν όλοι οι εποχικοί, να προστατευτούν όλοι οι άνεργοι του κλάδου, απαιτούν εργαζόμενοι στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό, στην κινητοποίηση που διοργάνωσε το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής μαζί με επιχειρησιακά σωματεία στο Σύνταγμα.

Μαζί τους και εργαζόμενοι στο Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», οι αυτοαπασχολούμενοι στην εστίαση, αλλά και ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής, καταγγέλλοντας το γεγονός ότι «χιλιάδες νέοι εργαζόμενοι που έκαναν ή προετοιμάζονταν για την πρακτική τους άσκηση» έχουν μείνει «χωρίς δουλειά, μισθό, ασφάλιση, συνολικά απροστάτευτοι στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας».

Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος έκανε την εξής δήλωση:

«Είμαστε σήμερα εδώ, στο πλευρό όλων των εργαζομένων στον κλάδο του Επισιτισμού – Τουρισμού και των μισθωτών και των αυτοαπασχολουμένων, μικρών επιχειρηματιών, των οικογενειακών επιχειρήσεων. Για να διασφαλιστεί εισόδημα σε όλους, για να επαναπροσληφθούν οι εποχικοί εργαζόμενοι, για να δοθεί το επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για να απαλλαγούν από τα χρέη και από τις πληρωμές σε φως, νερό, τηλέφωνο, στις τραπεζικές δόσεις, στην εφορία, για να απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη. Σ’ αυτόν τον αγώνα είμαστε στο πλευρό τους, μαζί τους, συνεχώς».

Ενώ όταν οι εργαζόμενοι βρέθηκαν έξω απ’ το υπουργείο Εργασίας η αστυνομία απάντησε με ρίψη χημικών, πίσω από τα κατεβασμένα ρολά του υπουργείου, στο αίτημα των εργαζομένων να ανοίξει η πόρτα του υπουργείου και να συναντηθούν με τον υπουργό.

«Δεν θα κάνουμε πίσω» απαντούν οι εργαζόμενοι.

Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η κινητοποίηση και η επίθεση της αστυνομίας στους διαδηλωτές, προσήλθε στο υπουργείο η γγ Άννα Στρατινάκη. Οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τις κλειστές πόρτες του υπουργείου και την επίθεση της αστυνομίας.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...