Συλλαλητήριο στη ΔΕΘ: Αγωνιστική απάντηση στην πολιτική που τσακίζει τη ζωή μας

Αγωνιστική απάντηση στην πολιτική που τσακίζει τη ζωή των εργατών και των άλλων λαϊκών στρωμάτων και προσπαθεί να τη στριμώξει «σε voucher και pass» δίνουν εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και γυναίκες, οι οποίοι διαδηλώνουν στο μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και των Σωματείων στην πλατεία ΧΑΝΘ. Εκφράζουν την απόφασή τους να παλέψουν για αυξήσεις στους μισθούς, για ρεύμα και καύσιμα φθηνά για τον λαό, για ζωή με δικαιώματα.

Έστειλαν μήνυμα αγωνιστικής κλιμάκωσης και με απεργία το επόμενο διάστημα. 

Πίσω από τα μπλοκ των Σωματείων τους και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Εργάτη μη μειώνεις τις απαιτήσεις – Στους ταξικούς αγώνες για νέες κατακτήσεις» αναδεικνύουν την αναγκαιότητα το συλλαλητήριο να αποτελέσει βήμα κλιμάκωσης για οργάνωση των αγώνων.

Σε αγωνιστικό ξεσηκωμό για κλιμάκωση, για πανελλαδική, απεργιακή απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδοσία μέσα στον Νοέμβρη κάλεσε ο Θανάσης Κουτσουράς, γγ του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Θεσσαλονίκης και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, μιλώντας στο συλλαλητήριο στην πλατεία ΧΑΝΘ.

«Η ζωή μας δεν χωράει σε voucher και pass. Τώρα είναι η ώρα για οργάνωση και αγώνα, για αυξήσεις στους μισθούς και ρεύμα – καύσιμο φτηνό για τον λαό. Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε εμείς τον χειμώνα βαρύ για όλους αυτούς που για να υπηρετήσουν την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων, μας στέλνουν στον Μεσαίωνα» επεσήμανε.

Τόνισε ότι η εργατική τάξη ξέρει και μπορεί να οργανώσει νέους πιο μαζικούς και μαχητικούς αγώνες προσθέτοντας ότι «μόνο η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της μπορεί να πετάξει στο καλάθι των αχρήστων, να ανατρέψει την καπιταλιστική βαρβαρότητα της ακρίβειας, της φτώχειας, της ανεργίας, των ιμπεριαλιστικών πολέμων και όλων όσα την βασανίζουν. Γιατί μόνο αυτός ο δρόμος διασφαλίζει τα δικαιώματά μας. Γιατί χωρίς εμάς τίποτα δεν κινείται και έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση».

« Ενώ έκλεισε σημειώνοντας:

Κλιμακώνουμε την πάλη μας:

  • Για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις πάνω από το ύψος του πληθωρισμού, για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών μας. Για γενναία μείωση τιμών σε βασικά είδη, στο ρεύμα, στη θέρμανση, στα καύσιμα. Διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.
  • Γιατί σήμερα δεν μπορούμε να παρακολουθούμε με ουδετερότητα τα πολεμικά σφαγεία που δυναμώνουν στην Ουκρανία, ούτε να παίρνουμε θέση με τον έναν ή τον άλλο ληστή στην αρπαγή του πλούτου των λαών.
  • Γιατί δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ως τετελεσμένο γεγονός την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και της απεργίας, να παρακολουθούμε τις αντεργατικές ανατροπές να διαδέχονται η μία την άλλη, να βλέπουμε τα εργατικά δικαιώματα να συρρικνώνονται.
  • Γιατί είναι ανάγκη σήμερα να δυναμώσει ο αγώνας στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους, να δυναμώσει η αντεπίθεση του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος, να ριζώσει η οργανωμένη εργατική απάντηση παντού! »

Απ’ τον χώρο της συγκέντρωσης στάλθηκε μήνυμα ενάντια στην επιχείρηση της κυβέρνησης να βάλει την πανεπιστημιακή αστυνομία στα Ιδρύματα.

Σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουστούμπας σημείωσε:

“Η εργατική τάξη ο ελληνικός λαός μπορούν να γίνουν  οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων, κανένας εφησυχασμός, ενιαίος πανελλαδικός αγώνας τώρα, καμία αναμονή για λύσεις από τα πάνω”.

Δείτε ακόμα...