Σύμφωνα με τη Ρωσία ο πύραυλος που έπληξε το Κραματόρσκ εκτοξεύτηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις

Τα υπολείμματα του πυραύλου Tochka-U που έπληξε το Κραματόρσκ

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε σήμερα ότι ουκρανικά στρατεύματα είναι αυτά που πραγματοποίησαν την πολύνεκρη επίθεση στο Κραματόρσκ, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι κατάφερε να προσδιορίσει και το ακριβές σημείο από όπου εκτοξεύθηκαν οι πύραυλοι.

«Σύμφωνα με επικαιροποιημένα στοιχεία, το χτύπημα στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ πραγματοποιήθηκε από ένα τμήμα πυραύλων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων από την περιοχή του οικισμού Ντομπροπόλιε, 45 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης», ανέφερε το υπουργείο. Προσθέτει ότι «ο σκοπός του χτυπήματος του καθεστώτος του Κιέβου στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ ήταν να διαταραχθεί η μαζική έξοδος των κατοίκων από την πόλη προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως “ανθρώπινη ασπίδα”».

Την ίδια ώρα, η αντιπροσωπεία της αυτοαποκαλούμενης «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» στο Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού του Καθεστώτος Κατάπαυσης του Πυρός ανέφερε ότι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες και αναλυτές του Κέντρου διεξήγαγαν μια συγκριτική ανάλυση όλων των γεγονότων που ήταν διαθέσιμα σε ανοιχτές πηγές και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για μια «προγραμματισμένη προβοκάτσια του καθεστώτος του Κιέβου».

Σύμφωνα την έρευνα, το «φτερό» του πυραύλου, που καταγράφεται στις φωτογραφίες, υποδηλώνει ότι εκτοξεύτηκε από το τακτικό πυραυλικό σύστημα Tochka-U, το οποίο δεν χρησιμοποιείται από τον ρωσικό στρατό.

Επίσης υποστηρίζουν ότι το «Για τα παιδιά», που φαίνεται να υπάρχει γραμμένο στη ρωσική γλώσσα πάνω στον πύραυλο, αποδεικνύει πως επρόκειτο για ουκρανικό χτύπημα σε αντίποινα για τον φερόμενο ρωσικό βομβαρδισμό στο θέατρο της Μαριούπολης, στο προαύλιο του οποίου όπου υπήρχε γραμμένη με μεγάλα γράμματα η λέξη «Παιδιά».

Ο επικεφαλής της περιφερειακής κρατικής διοίκησης του Ντόνετσκ της Ουκρανίας, Πάβλο Κιριλένκο, είπε ότι ο αριθμός των νεκρών από το χτύπημα στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ ανήλθε σε 50 άτομα -μεταξύ των οποίων και πέντε παιδιά- και άλλοι 98 νοσηλεύονται τραυματισμένοι. τραυματίστηκαν .

«Δώδεκα από αυτούς πέθαναν στο νοσοκομείο. 38 άνθρωποι πέθαναν επιτόπου στον σταθμό», έγραψε ο Κιριλένκο στα κοινωνικά δίκτυα. 98 άτομα μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της πόλης, μεταξύ των οποίων 16 παιδιά, 46 γυναίκες και 36 άνδρες.

Πηγές: TASS, RIA Novosti, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...