Συμμετοχή Αξιωματικών και Υπαξιωματικών της ΔΕΠ στην άσκηση – πρόβα πολέμου «Swift Response 2022»

Από το Σάββατο 7 Μαΐου 2022, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν στην Πολυεθνική Εκπαιδευτική Άσκηση «Swift Response 2022» (Ταχεία Απάντηση) , η οποία διεξάγεται στην Krovolak Training Area της Βόρειας Μακεδονίας.

Η «Swift Response 2022» είναι η συνεκπαίδευση σε επιχειρήσεις τακτικού επιπέδου που περιλαμβάνουν αεροκίνηση και αναγνωρίσεις υποστήριξης αερομεταφερόμενων τμημάτων με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της διαλειτουργικότητας και της μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων σε διασυμμαχικό επίπεδο.

Η Ελλάδα συμμετέχει στην άσκηση με Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ.

Η «Swift Response 2022» αποτελεί μέρος της ευρύτερης διακλαδικής πολυεθνικής άσκησης «Defender Europe 2022» την οποία σχεδιάζει και πραγματοποιεί το United States Army Europe and Africa (USAREUR-AF), με την συμμετοχή των ΕΔ της Αλβανίας, της Γαλλίας, της Βόρειας Μακεδονίας, της Ελλάδας, του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ, της Ιταλίας και του Μαυροβουνίου.

  Άλλη μια προκλητική άσκηση που διοργανώνουν οι ΗΠΑ και δεν πρέπει  -και είναι και επικίνδυνο-, να συμμετέχουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας. Ειδικά αυτή την περίοδο που το μόνο που επιβάλλεται, είναι να σταματήσουν τα δεινά του Ουκρανικού Λαού κι όχι να συμμετέχουμε και σ άλλες πρόβες πολέμου!

Δείτε ακόμα...