Συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην πολυεθνική άσκηση «Platinum Wolf 23»

EUROKINISSI

Σε άλλη μια άσκηση εμπλοκής της χώρας στα ΝΑΤΟϊκά σχέδια που αυξάνουν παραπέρα τους κινδύνους για τον ελληνικό λαό συμμετείχαν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ, από την Πέμπτη 15 έως την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023, οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν στην πολυεθνική άσκηση «Platinum Wolf 23», στο Πεδίο Ασκήσεων «Borovac» στην Σερβία πλησίον της στρατιωτικής βάσης «South», στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των ΕΔ.

Στην «Platinum Wolf 23», η οποία διευθύνεται από την 4η Ταξιαρχία Στρατού των Σερβικών ΕΔ, συμμετείχαν δυνάμεις από την Βοσνία – Ερζεγοβίνη, την Βόρεια Μακεδονία, την Βρετανία, τις ΗΠΑ, την Ιταλία, την Ουγγαρία, την Ρουμανία και την Σλοβενία.

Από Ελληνικής πλευράς συμμετείχε μία Αερομεταφερόμενη Διμοιρία Κρούσης 18 ανδρών της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας (71 Α/Μ ΤΑΞ) «ΠΟΝΤΟΣ», καθώς και δύο Αξιωματικοί Επιτελείς στο επιτελείο διεξαγωγής της άσκησης.

Να σημειωθεί ότι η ΄΄ασκηση περιελάμβανε επιχειρήσεις σε κατοικημένες περιοχές (Military Operations in Urban Terrain – MOUT) και «κατά την διάρκειά της εκτελέστηκαν αντικείμενα Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης (ΕΥΕ) όπως η λειτουργία σημείων ελέγχου, επιχειρήσεις απομόνωσης και έρευνας, επιχειρήσεις σε κατοικημένους τόπους, εκτέλεση περιπόλων και προστασία δυνάμεων, τα οποία συνέβαλαν στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων».

Δείτε ακόμα...