Συμβασιούχοι Πυροσβέστες: Οι καταστροφές δεν είναι εποχικές

Επιχείρηση απεγκλωβισμού στην Αττική Οδό με οχήματα της 1ης ΕΜΑΚ και του Ελληνικού Στρατού
Επιχείρηση απεγκλωβισμού στην Αττική Οδό με οχήματα της 1ης ΕΜΑΚ και του Ελληνικού Στρατού / Πηγή: Eurokinissi

Σε ανακοίνωση του, το Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών σημειώνει χαρακτηριστικά πως οι καταστροφές δεν είναι εποχικές και ασκεί κριτική στην κυβέρνηση που έχει ακόμη το Πυροσβεστικό Σώμα υποστελεχωμένο.

Αναλυτικά:

“Σε μια χώρα που τα τελευταία χρόνια πλήττεται από σοβαρά καιρικά φαινόμενα, 12 μήνες τον χρόνο, η Κυβέρνηση συνεχίζει να έχει το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας υποστελεχωμένο, με τεράστια οργανικά κενά.

Αντί να προσλάβει μόνιμο προσωπικό που το έχει τόσο μεγάλη ανάγκη, ξοδεύει υπέρογκα ποσά σε εταιρείες security, προκειμένου να αναλάβουν το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος και του ΕΚΑΒ, αρνούμενη να αξιοποιήσει τους 2.500 έμπειρους Εποχικούς Πυροσβέστες σε 12μηνη βάση, οι οποίοι μάλιστα έχουν ανάλογα καθήκοντα με το μόνιμο προσωπικό και μπορούν συνδράμουν παντού (αστικά και δασικά περιστατικά).

Αλήθεια με ποια κριτήρια η Κυβέρνηση εναπόθεσε την ασφάλεια των πολιτών και τον απεγκλωβισμό τους σε μία εταιρία security, χωρίς την απαραίτητη εμπειρία και τον κατάλληλο εξοπλισμό, που μέχρι πρότινος παρείχε υπηρεσίες ασφάλειας και πυρασφάλειας και ξαφνικά απέκτησε εκχιονιστικά μηχανήματα;

Κάθε Πυροσβεστικός Σταθμός, στην Αθήνα, έχει τουλάχιστον 2-3 οχήματα (δασικά περιπολικά, τα οποία είναι ιδανικά στο να επιχειρούν υπό τέτοιες δυσμενείς συνθήκες χιονιού), που τον χειμώνα μένουν ακινητοποιημένα, επειδή δεν υπάρχει προσωπικό να τα επανδρώσει.

Συγχαίρουμε τους Μόνιμους και ΠΠΥ συναδέλφους, που για ακόμα μια φορά, κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης με τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Μάς θλίβει το γεγονός ότι η πολιτεία μάς κρατάει ανενεργούς και δεν μπορούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στο πλάι των συναδέλφων μας, σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση που βιώνει η πατρίδα μας.

Με εθελοντικές ομάδες, με εταιρείες security και με “ενοικίαση” Πυροσβεστών από το εξωτερικό δεν δίνονται μόνιμες λύσεις.

Κάνουμε έκκληση προς την Κυβέρνηση, ακόμα και τώρα την ύστατη στιγμή, να αξιοποιήσει το έτοιμο και έμπειρο Εποχικό Πυροσβεστικό Προσωπικό”.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...