Συναγερμός στο Πολεμικό Ναυτικό: Θετικά κρούσματα σε Φρεγάτα

Φρεγάτα «ΑΙΓΑΙΟΝ» (F460) του Πολεμικού Ναυτικού
Φώτο Αρχείου / Η Φρεγάτα «ΑΙΓΑΙΟΝ» (F460) του Πολεμικού Ναυτικού (Ολλανδική τύπου Standard) / Καθέλκυση 1978 – Ένταξη στον Ελληνικό Στόλο 1993 / Πηγή: ΠΝ

Συναγερμός έχει σημάνει στο Πολεμικό Ναυτικό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται πως έχουν εντοπιστεί θετικά κρούσματα κορονοϊού σε ελληνική φρεγάτα, η οποία αυτή την στιγμή έχει ελλιμενιστεί στην Κρήτη, σε μια χρονική συγκυρία όπου τα θετικά κρούσματα πολλαπλασιάζονται με μεγάλο ρυθμό.

Σύμφωνα με το creta24.gr, το οποίο επικαλείται επιβεβαιωμένες πληροφορίες, εντοπίστηκε θετικό κρούσμα κορονοϊού στην φρεγάτα «ΑΙΓΑΙΟΝ» του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού ήδη από την Πέμπτη, ενώ στη συνέχεια φαίνεται πως αυτά αυξήθηκαν.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η φρεγάτα να ελλιμενιστεί στο Ναύσταθμο Κρήτης, ενώ οι ασθενείς του πληρώματος έχουν μεταφερθεί για νοσηλεία στο Ναυτικό Νοσοκομείο της Σούδας.

Η εμπειρία όλης της χρονιάς που μας πέρασε δείχνει ότι οι ταχτικές των «πρωτοκόλλων – λάστιχο» και της «ατομικής ευθύνης» της Κυβέρνησης εφαρμόστηκαν και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Έχει ευθύνη το Υπουργείο Άμυνας και συνολικά η Κυβέρνηση να ικανοποιήσουν στο ακέραιο την απαίτηση στρατιωτικών και στρατευμένων να παρθούν όλα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό σε όλες τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δείτε ακόμα...