Συνάντηση Α/ΓΕΕΘΑ με αντιπροσωπεία του Jewish Insitute for National Security of America (JINSA)

Ινστιτούτου στην Ελλάδα. (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ / EUROKINISSI)
Την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συναντήθηκε για δεύτερη φορά κατά το τρέχον έτος με επταμελή αντιπροσωπεία του Jewish Institute for National Security of America (JINSA) με επικεφαλής τον Πρόεδρο και Εκτελεστικό Διευθυντή του Δρ. Michael Makovsky, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του Ινστιτούτου στην Ελλάδα. (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ / EUROKINISSI)

Την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συναντήθηκε με επταμελή αντιπροσωπεία ( για δεύτερη φορά φέτος) του Jewish Institute for National Security of America (JINSA) με επικεφαλής τον πρόεδρο και εκτελεστικό διευθυντή του Δρ. Michael Makovsky, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του ινστιτούτου στην Ελλάδα.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα με έμφαση στις τρέχουσες περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις και στις επιπτώσεις τους στην ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής, των Βαλκανίων και της Βόρειας Αφρικής. 

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ θέλοντας να αναδείξει “δήθεν” το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, αναφέρθηκε στις ασκήσεις με Ισραήλ και Αραβικές χώρες, όπως “ΗΝΙΟΧΟΣ 21” και “BLUE FLAG 21“, την “HERCULES 21” και “MEDUSA“.

Επιβεβαίωσε με αυτό τον τρόπο την βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πόσο επικίνδυνες είναι αυτές οι συνεργασίες για τον Ελληνικό Λαό!

Επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έδωσε έμφαση στην πρόσφατη τροποποίηση της συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας (MDCA) μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, μια συμφωνία που εξυπηρετεί τα αμερικανικά σχέδια με στόχο τη Ρωσία, καθώς με τις αμερικανικές δυνάμεις στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, γειτνιάζει με τα στενά των Δαρδανελίων , που αποτελούν κρίσιμο δίαυλο για την κίνηση Ρώσικων  πλοίων, και όχι μόνο.

Δείτε ακόμα...