Συνάντηση Δένδια με τον ΥΠΕΞ της Κίνας

συνάντηση Δένδια με τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας
Πηγή: EUROKINISSI

Τη διαβεβαίωση του Κινέζου ομολόγου του Γουάνγκ Γι για τη στήριξη στην εδαφική ακεραιότητα, στην κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας απέναντι στις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει, έλαβε ο Νίκος Δένδιας κατά τη συνάντησή τους στο περιθώριο της 55ης Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ASEAN στην Καμπότζη, όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο Έλληνας υπουργός, κάνοντας λόγο για «μια θέση απόλυτα συμβατή με το Διεθνές Δίκαιο, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Κίνα είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Ο Ν. Δένδιας δήλωσε πως επανέλαβε στον Κινέζο ΥΠΕΞ την ελληνική θέση υπέρ της «πολιτικής της μίας Κίνας», προσθέτοντάς του πως αυτή «είναι και η ευρωπαϊκή θέση στο θέμα αυτό».

Πέρα από τις τέσσερις διμερείς συναντήσεις που είχε σήμερα με τους υπουργούς Εξωτερικών της Κίνας, του Κατάρ, της Ινδονησίας και της Ταϊλάνδης, στο περιθώριο της δεύτερης ημέρας της Συνόδου, ο υπουργός Εξωτερικών υπέγραψε, εκ μέρους της χώρας μας, τη Συμφωνία Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και του Συμφώνου των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας, δηλαδή της ASEAN.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...