Συνάντηση Δένδια-Τσούνης: «Οι ΗΠΑ εκτιμούν έντονα την Ελλάδα ως βασικό εταίρο και σύμμαχο στο ΝΑΤΟ»

EUROKINISSI

Συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη Τζορτζ Τσούνης είχε σήμερα ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου για άλλη μια φορά η ελληνική κυβέρνηση έλαβε τα αμερικανικά εύσημα ως πρωτοπαλίκαρο των επικίνδυνων σχεδιασμών στην ευρύτερη περιοχή. 

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν έντονα την Ελλάδα ως βασικό εταίρο και σύμμαχο του ΝΑΤΟ» έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter o Αμερικανός πρέσβης. Σύμφωνα με την ανάρτησή του συζητήθηκαν οι εξελίξεις σε «στα Δυτικά Βαλκάνια, την Ανατολική Μεσόγειο και όχι μόνο».

Συγκεκριμένα έγραψε: «Είχα μια υπέροχη συνάντηση με τον Νίκο Δένδιας να συζητήσουμε την πρόοδο στη σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας και τους κοινούς μας στόχους για την προώθηση της ευημερίας και της σταθερότητας στα Δυτικά Βαλκάνια, την Ανατολική Μεσόγειο και όχι μόνο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν έντονα την Ελλάδα ως βασικό εταίρο και σύμμαχο του ΝΑΤΟ.»

Ο Νίκος Δένδιας έγραψε στο Twitter «συναντήθηκα σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών με τον Πρέσβη των ΗΠΑ George J. Tsunis. Εποικοδομητική συζήτηση για τρέχουσες περιφερειακές & διεθνείς εξελίξεις».

Δείτε ακόμα...