Συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογο του είχε ο Ν. Δένδιας

Συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας
Συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας / Πηγή: Υπ. Εξ

Συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος βρίσκεται στην Πάφο για τη συνάντηση υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Κυπριακό, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Η λύση που αναζητείται στο Κυπριακό είναι μέρος των γενικότερων ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή και παίρνει υπόψη της τις ανάγκες των αμερικανικών, ευρωπαϊκών και άλλων ενεργειακών μονοπωλίων για την επίσπευση της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η πείρα των προηγούμενων συνομιλιών και τα νέα στοιχεία που έχουν καταγραφεί δεν αφήνουν περιθώρια για αυταπάτες. Επιδιώκεται συμβιβασμός για την οριστικοποίηση της διχοτόμησης του νησιού, μέσα από την αναζήτηση της «χρυσής τομής» μεταξύ «Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας», επί της ουσίας συνομοσπονδιακής λύσης «δύο συνιστώντων κρατών», και κάθετης διχοτόμησης (δύο κρατών).

Η θέση για Κύπρο ενιαία, δηλαδή ένα και όχι δύο κράτη, έχει μεγάλη σημασία, αντιστέκεται σε διχοτομικές, συνομοσπονδιακές λύσεις και συνδέεται οργανικά με την πάλη για τερματισμό της κατοχής και των εγγυήσεων, για μια και μόνο κυριαρχία, ιθαγένεια και διεθνή προσωπικότητα, κοινή πατρίδα των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, με σεβασμό των εργατικών, λαϊκών δικαιωμάτων, χωρίς αποκλεισμούς.

Δείτε ακόμα...