Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν αύριο στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ

Συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει αύριο Τετάρτη στην Ουάσιγκτον στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, την ώρα που «τρέχει» ο «οδικός χάρτης» για αμερικανοΝΑΤΟικής κοπής διευθετήσεις σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Η συνάντηση στην Ουάσιγκτον θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες μικρής διάρκειας καθώς Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχουν βεβαρημένο πρόγραμμα ενώ έχει ήδη κλειστεί το ραντεβού τους τον Σεπτέμβριο στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Οι συναντήσεις των δύο ανδρών έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα στο πλαίσιο της -προωθούμενης από ΗΠΑ και ΕΕ- ελληνοτουρκικής προσέγγισης, με στόχο την ενίσχυση της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ. 

Σημειωτέον ότι στο πλαίσιο των περιλάλητων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ο αρχηγός Στόλου, αντιναύαρχος Πολυχρόνης Κουλούρης, υποδέχτηκε χθες στην Αθήνα τον Τούρκο ομόλογό του, αντιναύαρχο Καντίρ Γιλντίζ, με το διήμερο πρόγραμμα να αφορά – σύμφωνα με πληροφορίες – μετάβαση και συζητήσεις στο Αρχηγείο Στόλου, επισκέψεις σε μουσεία, εθιμοτυπικά γεύματα και δείπνα. Ο Τούρκος αρχηγός Στόλου θα γίνει «εθιμοτυπικά δεκτός» και από τον αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Δημήτριο – Ελευθέριο Κατάρα.

Δείτε ακόμα...