Συνάντηση Μητσοτάκη – Κουλέμπα: Βαθαίνει η ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία

Συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη με τον Ουκρανό Υπουργό Εξωτερικών, Ντ. Κουλέμπα
Συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη με τον Ουκρανό Υπουργό Εξωτερικών, Ντ. Κουλέμπα, Μάιος 2022

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο αποστολής επιπλέον όπλων από την Ελλάδα στην κυβέρνηση της Ουκρανίας, βαθαίνοντας παραπέρα την ελληνική εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, όπως προκύπτει από τη συνάντηση που είχε σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Τη συνάντηση γνωστοποίησε ο Ντ. Κουλέμπα, με ανάρτησή του στο twitter στην οποία ανέφερε ότι ανάμεσα στα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος ήταν η περαιτέρω στρατιωτική υποστήριξη της Ουκρανίας.

«Χτίζοντας πάνω στον διάλογο του Προέδρου @ZelenskyyUa με τον @PrimeministerGR Κυριάκο Μητσοτάκη, συναντηθήκαμε στο Νταβός για να συζητήσουμε την περαιτέρω αμυντική υποστήριξη, για νέες κυρώσεις στη Ρωσία και την παραχώρηση στην Ουκρανία καθεστώτος υποψήφιας χώρας στην ΕΕ. Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό που στάθηκε στο πλευρό της Ουκρανίας αυτή την τεταμένη στιγμή», ανέφερε ο Κουλέμπα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση, παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση στέλνει κι άλλο πολεμικό υλικό στην Ουκρανία.

Δείτε ακόμα...