Συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν στις 4 Σεπτέμβρη για τη συμφωνία για τα σιτηρά

Συνάντηση Προέδρων Ρωσίας και Τουρκίας, Β. Πούτιν και Ρ.Τ. Ερντογάν
Φώτο Αρχείου / Συνάντηση Προέδρων Ρωσίας και Τουρκίας, Β. Πούτιν και Ρ.Τ. Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντήσει τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν στο Σότσι στη Ρωσία στις 4 Σεπτέμβρη για να συζητήσουν πρωτίστως για το θέμα των εξαγωγών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, δήλωσαν σήμερα τουρκικές διπλωματικές πηγές στο TASS και το «Reuters».

Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν για τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, όπως και για τη συμφωνία που επέτρεπε την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με τις πηγές.

«Υπάρχει πιθανότητα η Τουρκία και η Ρωσία να υπογράψουν ορισμένες συμφωνίες στο Σότσι μετά τις συνομιλίες των ηγετών. Φυσικά, μπορεί να δώσει νέα ώθηση στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Ωστόσο, όλα εξαρτώνται από τα αποτελέσματα των διμερών συνομιλιών», ανέφερε το TASS.

Η ισχύς της συμφωνίας για την εξαγωγή σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, η οποία συνήφθη με τη μεσολάβηση της Τουρκίας και του ΟΗΕ το 2022, τερματίστηκε μετά την απόσυρση της Ρωσίας από αυτήν τον Ιούλιο. Η Άγκυρα επιδιώκει έκτοτε να πείσει τη Μόσχα να επιστρέψει στη συμφωνία.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...