Συνάντηση των απεσταλμένων ΗΠΑ – Ρωσίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

ΙΡΑΝ - Πυρηνικά

Καθώς συνεχίζονται οι μαραθώνιες διαπραγματεύσεις στη Βιέννη για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και το ενδεχόμενο διατήρησης της σχετικής διεθνούς συμφωνίας του 2015 (JCPOA) από την οποία αποχώρησαν οι ΗΠΑ το 2018 επί προεδρίας Τραμπ, αυτό που ξεχώρισε στη χτεσινή μέρα ήταν η συνάντηση που είχαν οι ειδικοί απεσταλμένοι ΗΠΑ και Ρωσίας που συμμετέχουν στις συνομιλίες.

Μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του Ρ. Μάλεϊ, ο Ρώσος απεσταλμένος για το Ιράν, Μ. Ουλιάνοφ, σε διαδικτυακή ανάρτησή του εκτίμησε ότι «οι στενές διαβουλεύσεις και ο συντονισμός μεταξύ των αντιπροσωπειών Ρωσίας και ΗΠΑ στην πορεία των συνομιλιών της Βιέννης συνιστούν σημαντική προϋπόθεση για πρόοδο στην κατεύθυνση αποκατάστασης» της JCPOA.

Η εν λόγω συνάντηση έγινε μία μέρα πριν από τη σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία των προέδρων ΗΠΑ και Ρωσίας, αλλά και λίγες μέρες πριν από τις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών για τις «εγγυήσεις ασφαλείας» στην Ανατολική Ευρώπη, αποτυπώνοντας τη συνθετότητα των ιμπεριαλιστικών παζαριών και αντιπαραθέσεων.

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...