Συνάντηση του ΚΚΕ με την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης

Την Πέμπτη 7 Μάρτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επεσήμανε ότι παραμένουν όλες οι αιτίες και οι αρνητικοί παράγοντες, όπως τα ανύπαρκτα μέτρα πρόληψης και αντιπυρικής προστασίας, που οδήγησαν στην μεγάλη περσινή καταστροφική πυρκαγιά στον Έβρο και σε άλλες περιοχές της περιφέρειας. Παραμένουν οι ελλείψεις σε μέσα, προσωπικό, υποδομές, χρηματοδότηση των αρμοδίων υπηρεσιών και της Δασικής Υπηρεσίας.

Από μέρους της Ένωσης των πυροσβεστών αναδείχθηκαν τα εξής σοβαρά προβλήματα:

Η διαχρονική έλλειψη προσωπικού που οδηγεί σε τεράστια κενά που σήμερα πλησιάζουν της 4000 πανελλαδικά και το μεγάλο μέσο όρο ηλικίας των εν ενεργεία πυροσβεστών.

Η υπερεργασία που δεν αποζημιώνεται αλλά «ανταλλάσσεται» με ρεπό που και αυτά όμως δεν δίνονται. 

Υπερβολική κήρυξη επιφυλακών μέσω της διαρκούς επίκλησης «έκτακτων» συνθηκών που με τον ν 4662/2020 βαφτίζονται «έκτακτες ανάγκες».

Η μη αναγνώριση του επαγγέλματος ως βαρύ, επικίνδυνο & ανθυγιεινό.

Επίσης αναφέρθηκαν και στα σοβαρά κτηριακά προβλήματα που υπάρχουν σε μια σειρά πυροσβεστικούς σταθμούς, όπως της Κομοτηνής, της Σαμοθράκης κ.α

Τα στελέχη του ΚΚΕ τόνισαν ότι δυνάμεις του Κόμματος, τα στελέχη του, οι Οργανώσεις του, οι Βουλευτές του είναι δίπλα στους πυροσβέστες όχι μόνο στα αιτήματα τους αλλά και στις φωτιές. Έχει καταθέσει δεκάδες ερωτήσεις, προτάσεις νόμου για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και τη μονιμοποίηση όλου του προσωπικού με πενταετή – επταετή θητεία και των εποχικών πυροσβεστών. Μετέφεραν στην Ένωση την ερώτηση που κατέθεσε το Κόμμα στη Βουλή για την ενίσχυση και αναβάθμιση του πυροσβεστικού κλιμακίου Φερών.

Εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στα αιτήματα των πυροσβεστών και ότι θα τα προωθήσουν μέσα και έξω από την Βουλή.

Δείτε ακόμα...