Συνάντηση του Ν. Παπαναστάση με τον Διευθυντή Αστυνομίας και τον Λιμενάρχη Χίου

Διήμερη περιοδεία πραγματοποίησε ο Αντισυνταγματάρχης ε.α και βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης, σε Χίο, Οινούσσες και Παναγιά.

Το πρόγραμμα του βουλευτή ξεκίνησε,χθες, Τρίτη με επίσκεψη στο Φυλάκιο της νήσου Παναγιάς και τη χώρα των Οινουσσών, ενώ αργά το απόγευμα μίλησε στο κοινοτικό κατάστημα Λαγκάδας με θέμα: «Πόλεμος, ενεργειακή φτώχεια, ακρίβεια. Υπάρχει διέξοδος από αυτή τη βαρβαρότητα;».

Σήμερα, πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου, τον Λιμενάρχη, την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χίου και την Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ Βορείου Αιγαίου.

Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχαν επίσης, ο Ορέστης Παπαγιάννης, μέλος του Τμήματος για τις ΕΔ και τα ΣΑ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Μάρκος Σκούφαλος, Δημοτικός Σύμβουλος Χίου.

Στη συνάντηση του με τον Αστυνομικό Διευθυντή και τον Λιμενάρχη, ο Νίκος Παπαναστάσης ξεκίνησε αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και την όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας, η οποία θέτει υπό αμφισβήτηση ακόμη και την κυριαρχία ελληνικών νησιών του Αιγαίου, συμπεριλαμβανομένης της Χίου.

Εν συνεχεία είχε εκτενή συζήτηση για τα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης και του Λιμεναρχείου Χίου.

Κύριο θέμα που απασχόλησε τη συζήτηση ήταν το προσφυγικό – μεταναστευτικό. Ο βουλευτής, αφού ανέπτυξε τη θέση του Κόμματος αναφέρθηκε στις αιτίες που γεννούν το πρόβλημα. Σημείωσε, μεταξύ άλλων τον τρόπο -σύμφωνα και με τις διεθνείς συμβάσεις- που πρέπει να αντιμετωπίζονται καθώς και τη θέση του ΚΚΕ ενάντια στις επαναπροωθήσεις και την παρουσία της FRONTEX.

Αναφέρθηκε, ακόμη, στο οξυμένο πρόβλημα με τις μεταθέσεις των λιμενικών και τα απαρχαιωμένα οργανογράμματα.

Δείτε ακόμα...