Συνδικάτο Μετάλλου: Η σύνδεση των Ναυπηγείων με τους επιθετικούς εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ, στοχοποιεί τον λαό

Ναυπηγεία Ελευσίνας - Καθέλκυση Τορπιλακάτου «7» - Αύγουστος 2020 / Πηγή: ΓΕΝ
Φώτο Αρχείου / Ναυπηγεία Ελευσίνας – Καθέλκυση Τορπιλακάτου «7» – Αύγουστος 2020 / Πηγή: ΓΕΝ

Κάλεσμα στους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία και στον κλάδο του μετάλλου, τα σωματεία και τον λαό της Ελευσίνας, του Πειραιά και της Αττικής να καταδικάσουν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και το εκτρωματικό νομοσχέδιο για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας το οποίο είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του επενδυτή και σε βάρος των πάνω από 600 εργαζομένων στα Ναυπηγεία απευθύνει το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

Καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση έξω από την Βουλή, τη μέρα που η κυβέρνηση θα επιλέξει να φέρει το νομοσχέδιο για ψήφιση. Για την προετοιμασία της συγκέντρωσης καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία, τα Εργατικά Κέντρα και τους φορείς που ήδη έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες ενάντια στο νομοσχέδιο για τα Ναυπηγεία σε σύσκεψη, την Δευτέρα 29 Αυγούστου στις 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

Το Συνδικάτο Μετάλλου απαιτεί να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης γιατί δεν ικανοποιεί κανένα από τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει την επίθεση σε βάρος των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Ετοιμάζεται να φέρει άμεσα για ψήφιση στην Βουλή το εκτρωματικό νομοσχέδιο, που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του επενδυτή και σε βάρος των πάνω από 600 εργαζομένων στα Ναυπηγεία.

Το ίδιο το περιεχόμενο του νομοσχεδίου που διαμόρφωσε η κυβέρνηση, αλλά και η θέση της ΟΝΕΧ στην επιτροπή της Βουλής επιβεβαίωσαν ότι καμία δέσμευση δεν υπάρχει για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας – χωρίς απολύσεις, για την κατοχύρωση των συγκροτημένων εργασιακών δικαιωμάτων που αποτυπώνονται στη ΣΣΕ του Ναυπηγείου και κατακτήθηκαν με αγώνες. Ασφαλιστικά δικαιώματα και η αποπληρωμή των δεδουλευμένων βρίσκονται στον αέρα, χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, όπως απαιτούν οι εργαζόμενοι.

Οι εξελίξεις στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας αφορούν κάθε εργαζόμενο, συνολικά τον λαό της Ελευσίνας, του Πειραιά και της Αττικής. Αυτές οι μεθοδεύσεις ανοίγουν τον δρόμο στο να διαμορφώνονται νόμοι ξεχωριστοί, στα μέτρα του εκάστοτε εργοδότη, να καταστρατηγείται το ήδη ανεπαρκές εργατικό δίκαιο και σε άλλους κρίσιμους χώρους δουλειάς. Οι απολύσεις στα Ναυπηγεία, η επιδείνωση του εισοδήματος και των όρων δουλειάς μέσα από την επικράτηση εργολαβικής εργασίας και ατομικών συμβάσεων σε βάρος της συλλογικής, περιέχουν τον κίνδυνο και άλλοι χώροι του κλάδου να συμπαρασυρθούν. Θα έχουν συνολικότερο αντίκτυπο στην ζωή των κοινωνιών της Ελευσίνας, του Πειραιά και αλλού. Η σύνδεση της παραγωγής των Ναυπηγείων με τους επιθετικούς εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ, στοχοποιεί τον λαό της περιοχής, δημιουργώντας νέους κινδύνους.

Καλούμε τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία και στον κλάδο του μετάλλου, τα σωματεία και τον λαό της Ελευσίνας, του Πειραιά και της Αττικής να καταδικάσουν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης με μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση έξω από την Βουλή, τη μέρα που θα επιλέξει να το φέρει για ψήφιση. Για την προετοιμασία της συγκέντρωσης καλούμε σε σύσκεψη, την Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022, στις 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, τα πρωτοβάθμια σωματεία, τα Εργατικά Κέντρα και τους φορείς που ήδη έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες ενάντια στο νομοσχέδιο για τα Ναυπηγεία. Η δύναμη της οργάνωσης και το όπλο της αλληλεγγύης δοκιμάστηκαν στις επιτυχίες των σημαντικών αγώνων στην ΛΑΡΚΟ, στο λιμάνι του Πειραιά και χρειάζεται να κατατεθούν ξανά στον αγώνα. Ζητάμε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης γιατί δεν ικανοποιεί κανένα από τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

Απαιτούμε :

  • Να εξασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, με αυξήσεις στους μισθούς, με Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
  • Να μην χαθεί ούτε ευρώ από τα χρωστούμενα δεδουλευμένα των εργαζομένων».
Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...