Συνεχής η συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων με τους Αμερικανονατοϊκούς

Το Αντιτορπιλικό USS San Jacinto (CG 56), σε πρώτο πλάνο και η Φρεγάτα Αιγαίο του Πολεμικού Ναυτικού (F460) στο βάθος. Συνεκπαίδευση με το Αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower (CVN 69) και την συνοδεία του στο Μυρτώο και Λιβυκό Πέλαγος
26 Ιούλη 2020 – Το Αντιτορπιλικό USS San Jacinto (CG 56), σε πρώτο πλάνο και η Φρεγάτα Αιγαίο του Πολεμικού Ναυτικού (F460) στο βάθος. Συνεκπαίδευση με το Αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower (CVN 69) και την συνοδεία του στο Μυρτώο και Λιβυκό Πέλαγος / Πηγή: Eurokinissi

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ στις 19 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση PASSEX – ADEX (Passing Exercise – Air Defense Exercise) πολεμικών πλοίων καθώς και αεροσκαφών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με το Αντιτορπιλικό USS PORTER του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.

Η ανακοίνωση επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά, κάτι που τα τελευταία χρόνια συμβαίνει πολύ συχνά, ότι οι ένοπλες δυνάμεις με ευθύνη των κυβερνήσεων τόσο της Ν.Δ όσο και παλιότερα του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετέχουν ολοένα και περισσότερο στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ανάμεσα στα άλλα, ότι η συνεκπαίδευση συνέβαλε  στην περαιτέρω επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας … και σε διασυμμαχικό πλαίσιο … και αποδεικνύει έμπρακτα τον σημαντικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών στην άμυνα και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας [Mutual Defense Cooperation Agreement (MDCA)] μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ.

Χρειάζεται ο λαός μας να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στη κυβέρνηση της Ν.Δ, στις  ΗΠΑ καθώς και την αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Επίσης, χρειάζεται ο λαός και ιδιαίτερα οι απόστρατοι που ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ να βγάλουν συμπεράσματα από αυτά τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε μαζί με τη Ν.Δ. Έχουν χρεοκοπήσει και ορισμένοι όπως ΝΑΡ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ οι οποίοι έχουν αναγάγει σε κύριο ζήτημα την επίθεσή τους στο ΚΚΕ, σύμφωνα με τα γραφόμενά τους.

Όλος αυτός ο κόσμος, οι απόστρατοι, η νεολαία, ιδιαίτερα στις μέρες μας, πρέπει να συμπορευτούν με το ΚΚΕ που παλεύει για τα δίκαια του λαού και της χώρας μας.

Ιδιαίτερα οι φαντάροι, οι ναύτες και οι σμηνίτες πρέπει να συσπειρωθούν γύρω από τη γραμμή πάλης του λαού μας ενάντια στο ΝΑΤΟ την Ε.Ε και τις ΗΠΑ.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που λέει τα σύκα – σύκα και τη σκάφη – σκάφη και παλεύει καθαρά για αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου σε όλη την Ελλάδα.

Είναι το μόνο κόμμα το οποίο παλεύει για τα δικαιώματα που έχουν οι φαντάροι, συμβάλει στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων της νεολαίας, και στηρίζει ακόμα και τους φαντάρους οι οποίοι διεκδικούν τα δικαιώματά τους χωρίς να κρύβονται και να λουφάρουν, κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Ο ΜΑΡΚΟΝΗΣ

Δείτε ακόμα...