Συνεχίζεται η σφαγή: Βρέφη πεθαίνουν στο Νοσοκομείο «Αλ Σίφα»

Νεογνά σε νοσοκομείο της Γάζας
Νεογνά σε νοσοκομείο της Γάζας

Μια ακόμη νύχτα βομβαρδισμών έζησε ο Παλαιστινιακός λαός στη Λωρίδα της Γάζας. Το χάραμα βρήκε τους κατοίκους του προσφυγικού καταυλισμού της Νουσεϊράτ και της Χαν Γιουνίς να ψάχνουν στα συντρίμμια των σπιτιών για επιζώντες.

Στη Χαν Γιουνίς τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ισραηλινή βόμβα ισοπέδωσε το σπίτι τους. Η οικογένεια που έμενε στο σπίτι είχε προσπαθήσει να φύγει προς τον νότο, όμως οι συνεχιζόμενες μάχες ανάγκασαν τα μέλη της οικογένειας να γυρίσουν στο σπίτι τους, όπου και σκοτώθηκαν.

Στη Νουσεϊράτ υπάρχουν πολλοί εγκλωβισμένοι κάτω από τα συντρίμμια, καθώς από τις ισραηλινές βόμβες, χτυπήθηκαν τρία οικοδομικά τετράγωνα. Στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπάλια, τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν.Οι ισραηλινές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της νύχτας βομβάρδισαν τον πέμπτο όροφο του Νοσοκομείου «Αλ Σίφα», του μεγαλύτερου νοσηλευτικού ιδρύματος στον παλαιστινιακό θύλακα, το οποίο τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στο στόχαστρο των ισραηλινών δυνάμεων και σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας δεν έχει τη δυνατότητα να περιθάλπει ασθενείς λόγω έλλειψης καυσίμων. Τρεις νοσοκόμες σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Πέντε πρόωρα βρέφη και επτά ασθενείς πέθαναν στο Νοσοκομείο «Αλ Σίφα», καθώς λόγω της έλλειψης καυσίμων σταμάτησαν να λειτουργούν οι θερμοκοιτίδες και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας της Λωρίδα της Γάζας. «Φοβόμαστε ότι ο απολογισμός αυτός θα έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο μέχρι το πρωί», είπε ο Γιούσεφ Άμπου Ρις.

Το Σάββατο, το νοσοκομείο ανακοίνωσε ότι 39 πρόωρα νεογέννητα βρίσκονταν ακόμη εκεί και οι νοσηλεύτριες τους έδιναν οξυγόνο χειροκίνητα για να τα κρατήσουν στη ζωή.

Ένα μέλος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» είπε ότι 17 ασθενείς νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Το Νοσοκομείο «Kamal Adwan» της βόρειας Γάζας αναγκάστηκε να διακόψει τη λειτουργία του, καθώς η κύρια γεννήτριά του έμεινε από καύσιμα λόγω του ισραηλινού αποκλεισμού.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Al Jazeera»

Δείτε ακόμα...