Συνεχίζεται το κύμα καταδίκης για την άδικη τιμωρία του καταδρομέα απ’ τη Ρόδο

Στρατιώτες Εθνοφρουράς - 95 ΑΔΤΕ - Ρόδος
Φώτο Αρχείου / Στρατιώτες Εθνοφρουράς – 95 ΑΔΤΕ – Ρόδος / Πηγή: Eurokinissi

Συνεχίζεται το κύμα καταδίκης για την άδικη τιμωρία με 20 ημέρες φυλάκισης που επέβαλε η διοίκηση του 6ου Ειδικού Τάγματος Εθνοφυλακής στη Ρόδο σε καταδρομέα επειδή εξέφρασε τις φιλειρηνικές απόψεις του, ενάντια στον πόλεμο και στην εμπλοκή της χώρας σε αυτόν.

“Η γενναία, αξιοπρεπής και πατριωτική στάση των στρατευμένων νέων, που αρνούνται να αποδεχθούν τη συμμετοχή τους στις δολοφονικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ, προκαλεί αναστάτωση στα κυβερνητικά επιτελεία – και όχι μόνο”, σημείωσε ο αντισυνταγματάρχης ε.α και βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Παπανστάσης.

“Η ελεύθερη και ανεμπόδιστη έκφραση άποψης, γνώμης, σκέψης και προβληματισμού, είναι αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα κάθε στρατευμένου. Τα δικαιώματα αυτά δεν αναστέλλονται, ούτε καταργούνται κατά την διάρκεια της θητείας του στρατευμένου, παραμένουν ενεργά και πρέπει να ασκούνται ελεύθερα. Η παρεμπόδιση έτσι άσκησης αυτών των δικαιωμάτων και η επιβολή κάθε είδους κατασταλτικής τιμωρίας και ποινής σε όσους δικαιωματικά ασκούν αυτά τα δικαιώματα τους, είναι πράξη νομικά και ουσιαστικά ανεπίτρεπτη και καταδικαστέα”, τονίζει ο Άγγελος Βρεττός, Δικηγόρος, Υπεύθυνος της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τα Δικαιώματα των Στρατευμένων.

Στο alt.gr φτάνουν συνεχώς επιστολές στρατευμένων ζητώντας την άμεση ανάκληση της ποινής διατρανώνοντας πως «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έχουν δικαιώματα πολιτικά!».

Την ίδια ώρα αυξάνονται συνεχώς οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι φοιτητικοί σύλλογοι και άλλοι μαζικοί φορείς που καταδικάζουν με αποφάσεις τους την άδικη και απαράδεκτη ποινή στον φαντάρο, ο οποίος είναι και μέλος του Συλλόγου Φοιτητών ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...