Πυρκαγιά στο «EUROFERRY OLYMPIA» – ΚΚΕ: Άμεση βοήθεια στους διασωθέντες προκειμένου να επιστρέψουν ασφαλείς στα σπίτια τους

φωτια πυρκαγιά πλοίο

Συνεχίζονται οι προσπάθειες απεγκλωβισμού των δύο οδηγών που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο γκαράζ του πλοίου «EUROFERRY OLYMPIA» στο οποίο από τα μεσάνυχτα έχει ξεσπάσει πυρκαγιά, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από την Ηγουμενίτσα προς το Πρίντεζι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης, οι διασώστες δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να απεγκλωβίσουν τους 2 οδηγούς που είναι στο γκαράζ του πλοίου. Υπάρχει επικοινωνία τους με τον ύπαρχο του πλοίου προκειμένου να τους δοθούν οδηγίες ώστε να μετακινηθούν στο κατάστρωμα για να τους περισυλλέξει ελικόπτερο super puma που συμμετέχει στην επιχείρηση διάσωσης. Επίσης, υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που κάνουν λόγο και για 14 αγνοούμενους.

Κοντά στο φλεγόμενο πλοίο, βρίσκεται ένα πλοίο με πυροσβεστικά οχήματα που κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού στο πλοίο, αλλά και ένα ρυμουλκό που επιχειρεί και αυτό στην κατάσβεση της φωτιάς. Επίσης, επιχειρούν τρία ελικόπτερα. 

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με το συμβάν:

«Η πυρκαγιά στο πλοίο “EUROFERRY OLYMPIA”, που είναι σε εξέλιξη θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των επιβατών και μελών του πληρώματος, είναι η δεύτερη παρόμοια μέσα σε λίγα χρόνια, μετά από αυτήν στο πλοίο “NORMAN ATLANTIC” το 2014.

          Αυτά τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά θέτουν σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια των πλοίων σε συνθήκες “απελευθέρωσης” της ακτοπλοϊας, υποβάθμισης των μέτρων ασφαλείας και προστασίας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και μείωσης των οργανικών συνθέσεων των πλοίων με κριτήριο των κερδοφορία των εφοπλιστών.

Χρειάζεται άμεσα να ολοκληρωθεί η επιχείρηση διάσωσης όλων των επιβατών και μελών του πληρώματος. Να δοθεί άμεσα κάθε βοήθεια στους διασωθέντες προκειμένου να επιστρέψουν ασφαλείς και υγιείς στα σπίτια τους.» 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...