Συνεχίζονται οι πυραυλικές επιθέσεις στην Ουκρανία

Συνεχίζονται οι ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, στη διάρκεια της περασμένης νύκτας εξαπολύθηκαν 16 πύραυλοι και 11 μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον της Ουκρανίας, σύμφωνα με την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

Σε ανακοίνωσή της στην πλατφόρμα Telegram, η Πολεμική Αεροπορία ανέφερε ότι κατάφερε να καταρρίψει εννέα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και εννέα από τους πυραύλους. Δεν έκανε γνωστούς τους στόχους τους.

Εδώ και περισσότερο από μια εβδομάδα, η Ρωσία έχει αυξήσει σημαντικά τα αεροπορικά πλήγματα εναντίον ουκρανικών ενεργειακών εγκαταστάσεων, προκαλώντας σημαντικές ζημιές και δημιουργώντας στους Ουκρανούς φόβους ότι μπορεί να επιστρέψουν τα μπλακάουτ που είχαν αντιμετωπίσει τον πρώτο χειμώνα του πολέμου.

Η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία ενέργειας της Ουκρανίας, η DTEK, ανακοίνωσε χθες, Σάββατο, ότι πέντε από τα έξι εργοστάσιά της υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν και ότι έχει χαθεί το 80% της ικανότητάς της να παράγει ηλεκτρικό, ενώ οι επισκευές μπορεί να απαιτήσουν έως και 18 μήνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...