Συνεχίζονται σήμερα οι εκδηλώσεις του 30ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ

30ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ
30ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ

Συνεχίζεται, σήμερα το 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, που άνοιξε τις πύλες του χθες υποδεχόμενο τους πρώτους κατασκηνωτές.

Το 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ πραγματοποιείται φέτος στη Μυτιλήνη της Λέσβου, στις 9, 10 και 11 Ιουλίου, με σύνθημα: «Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ – κυβερνήσεις – καπιταλισμός. Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!».

Η κατασκήνωση του 30ού Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου γίνεται στο Άλσος Τσαμάκια, έναν χώρο που συνδέεται με λαμπρές σελίδες του εργατικού – λαϊκού κινήματος στο νησί, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές την περίοδο 1940 – 1944.

Χαιρετισμούς στο διήμερο της ΚΝΕ έχουν απευθύνει φαντάροι που υπηρετούν στο νησί. Μάλιστα, Οπλίτης Ιατρός που υπηρετεί στο 98 ΤΥΕθ τιμωρήθηκε απ’ τη διοίκηση. Το γεγονός καταδίκασε η ΚΝΕ, το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο, και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων.

Το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας

8:30 π.μ. Εκδρομή – πεζοπορία στα Αμπριά του Δημοκρατικού Στρατού Λέσβου

12 μ. Aντιπροσωπεία της ΚΝΕ θα παραδώσει είδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες στη δομή προσφύγων στο Καρά Τεπέ. Αντίστοιχα, θα μοιράσει στα προσφυγόπουλα την έκδοση που έχει επιμεληθεί και αφορά σε ένα διήγημα για μικρές ηλικίες με θέμα το προσφυγικό.

5.30 μ.μ. Εκδήλωση στο Μαθητικό Στέκι του Διημέρου με θέμα: «Θέλουμε ένα σχολείο που να τα δίνει όλα σε όλους και όχι λίγα στους λίγους», με αφορμή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που κατηγοριοποιεί σχολεία και εντείνει τους ταξικούς φραγμούς.

7.30 μ.μ. Eκδήλωση με τίτλο: «Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ – κυβερνήσεις – καπιταλισμός. Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!». Συμμετέχουν στελέχη της ΚΝΕ και της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας (ΤΚG), όπου θα μεταφέρουν ζωντανή πείρα από τη δράση των δύο Οργανώσεων και τους αγώνες που ανέπτυξαν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική στις δύο χώρες κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι νέοι εργαζόμενοι, οι φοιτητές και οι μαθητές.

9 μ.μ. Μουσικό αφιέρωμα σε τραγούδια -ανέκδοτα και μη- της δεκαετίας του ’40, στη σκηνή του Διημέρου.

9.15 μ.μ. Θεατρικό απόσπασμα «Το ΣΟΥΦΛΕΛ, η ανταρτομάνα της Αγιάσου» σε σκηνοθεσία της Μαρίας Αϊβαλιώτου, στον συναυλιακό χώρο του Κάστρου της Μυτιλήνης.

10 μ.μ. Χαιρετισμός από την Τομεακή Οργάνωση Λέσβου της ΚΝΕ.

10.30 μ.μ. Συναυλία με τους «RAD MUSIC International»

12 π.μ. Νησιώτικο γλέντι με το σχήμα «La Muzica»

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...