Συνεκπαίδευση Αεροπλανοφόρων στην Αραβική θάλασσα

Αεροπλανοφόρο πλοίο Σάρλ Ντε Γκολ
Αεροπλανοφόρο “Σαρλ Ντε Γκολ” / Πηγή: Eurokinissi

Το Αμερικανικό αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ και το Γαλλικό αεροπλανοφόρο Σάρλ Ντε Γκόλ συμμετείχαν σε διήμερη άσκηση στη Βόρεια Αραβική Θάλασσα στις 25 και στις 26 Απριλίου 2020, μαζί με τα πλοία που τα συνοδεύουν.

«Οι Γάλλοι έχουν εξαιρετικές ναυτικές ικανότητες», δήλωσε ο Edward Crossman, καπετάνιος του USS San Jacinto. «Προσβλέπουμε σε κάθε ευκαιρία να συνεργαστούμε μαζί τους για να μάθουμε και να τελειοποιήσουμε τις τακτικές και τις διαδικασίες μας. Αυτή η εκπαίδευση μας κάνει ισχυρότερους ως μια συμμαχική δύναμη, αφιερωμένη στη διατήρηση της περιφερειακής σταθερότητας και στη διατήρηση της ελευθερίας των θαλασσών.»

Αραβική Θάλασσα

Τα πλοία βρίσκονται στη θάλασσα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ως προληπτικό μέτρο κατά της παγκόσμιας πανδημικής κορονοϊού, κατά τη διάρκεια της άσκησης δεν σημειώθηκε διασταύρωση προσωπικού μεταξύ των πλοίων. Η στενή σχέση μεταξύ των ναυτικών των ΗΠΑ και της Γαλλίας και η εξοικείωση με τις διαδικασίες του άλλου υποστηρίζει την εκτέλεση ασκήσεων ταχείας ολοκλήρωσης όπως αυτή.


Θυμίζουμε ότι λίγο καιρό πριν ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουήλ Μακρόν, είχε παρουσιάσει την Επιχείρηση Ανθεκτικότητας, η οποία είχε σκοπό την υγειονομική προστασία καθώς αεροπλανοφόρα του Γαλλικού Ναυτικού λειτούργησαν ως πλωτά νοσοκομεία στον Ινδικό Ωκεανό και την Καραϊβική. Από ότι φαίνεται η προστασία από τον κορονοϊό ήταν πρόφαση για την μεγάλη κινητικότητα των στρατευμάτων. Μπροστά μπαίνουν πάντα τα ιμπεριαλιστικά παιχνίδια του ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ.

Με πληροφορίες από : navalnews.com

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...