Συνεκπαίδευση Ελλάδας – ΗΠΑ σε ρίψεις προσωπικού και εφοδίων

αλεξιπτωτιστές

Από την Πέμπτη 02 Δεκεμβρίου έως την Τετάρτη 08 Δεκεμβρίου 2021 διεξήχθη υπό το συντονισμό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ συνεκπαίδευση μεταξύ Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων της Ελλάδας και των ΗΠΑ, με την συμμετοχή προσωπικού από Μονάδες της ΔΕΠ και της Σχολής Αλεξιπτωτιστών και προσωπικού και αεροσκαφών MC-130J της 352 Special Operations Wing των ΗΠΑ.

Κατά την διάρκεια της συνεκπαίδευσης εκτελέστηκαν ρίψεις αλεξιπτωτιστών Ελεύθερης Πτώσης και Στατικού Ιμάντα καθώς και εφοδίων σε ξηρά και θάλασσα, με σκοπό την επαύξηση του επιπέδου της συναντίληψης, ανταλλαγής τεχνογνωσίας και της διαλειτουργικότητας κατά την σχεδίαση και την εκτέλεση Ειδικών Επιχειρήσεων.

Όπως αναφέρει και το ΓΕΕΘΑ, η εν λόγω δραστηριότητα εντάσσεται στον σχεδιασμό του προς την συνεχώς αναβαθμιζόμενη και πολυεπίπεδη στρατιωτική συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο Χωρών. Εντάσσεται με άλλα λόγια στην αναβαθμιζόμενη εμπλοκή της χώρας μας στους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς στην περιοχή που μόνο αποτέλεσμα έχουν να καθιστούν την Ελλάδα στόχο άλλων δυνάμεων σε ενδεχόμενη γενικευμένη σύρραξη.

Δείτε ακόμα...