Συνεκπαίδευση στο φόντο επικίνδυνων ανταγωνισμών

Πηγή: army.gov.cy

Συνεκπαίδευση στη σχεδίαση και εκτέλεση ειδικών επιχειρήσεων σε ναυτικά αντικείμενα συνδιοργανώθηκε από τη Διοίκηση Ναυτικού της Εθνικής Φρουράς Κύπρου και τις Ένοπλες Δυνάμεις Ελλάδας και ΗΠΑ από τις 5 έως τις 16 Σεπτεμβρίου.

Η συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε σε μέρος του χερσαίου και θαλάσσιου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και συμμετείχαν Ομάδες Ειδικών Επιχειρήσεων (ΟΕΕ) των τριών χωρών.

Σχετική ανακοίνωση της Εθνικής Φρουράς, αναφέρει ότι το σενάριο περιλάμβανε εκτέλεση πυρών από ταχύπλοα σκάφη και διάφορα είδη βολών τόσο ατομικού όσο και ομαδικού οπλισμού, εξάσκηση στις διαδικασίες για κατάληψη πλοίου εν Πλω, προσβολή παράκτιας κρίσιμης εγκατάστασης με την χρήση σκαφών και ελαστικών λέμβων και εκπαίδευση στον αγώνα κατοικημένων τόπων.

Φάση της συνεκπαίδευσης, παρακολούθησε ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στη σημασία της συνεργασίας των τριών χωρών στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Την τρέχουσα εβδομάδα, από 19 έως 23 Σεπτεμβρίου 2022, η συνεκπαίδευση συνεχίζεται μεταξύ Ομάδων Ειδικών Επιχειρήσεων της ΕΦ και των αντίστοιχων του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, με τη διεξαγωγή αντίστοιχων αντικειμένων σε διμερές επίπεδο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...