Συνεκπαίδευση της Φρεγάτας ΕΛΛΗ με Μονάδες του ΓΕΕΦ και του Αιγυπτιακού Πολεμικού Ναυτικού

Ολοκλήρωση Συμμετοχής Φρεγάτας ΕΛΛΗ στην UNIFIL MTF και Συνεκπαιδεύσεις με Μονάδες του ΓΕΕΦ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Αιγυπτιακού Πολεμικού Ναυτικού. Μεγ. Δευτέρα 10 Απριλίου 2023
EUROKINISSI

Η αντικατάσταση της Φρεγάτας (Φ/Γ) ΕΛΛΗ από την Φ/Γ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ, στην UNIFIL MTF (Ναυτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στο Λίβανο) έγινε την Πέμπτη 6 Απριλίου.

Η UNIFIL MTF «επιβλέπει» την τήρηση της λεγόμενης Συμφωνίας του Λιβάνου. Στην ουσία είναι ΝΑΤΟική – Ναυτική Δύναμη και επιτηρεί τον αποκλεισμό του Λιβάνου. Εγκαταστάθηκε το 2006 μετά την εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο, με πρόσχημα την απομάκρυνση των ξένων υπηκόων και παραμένει ακόμα εκεί.

Όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ, μετά τον απόπλου από τον λιμένα Λεμεσού, η Φ/Γ ΕΛΛΗ εκτέλεσε συνεκπαίδευση με Μονάδες ξηράς του ΓΕΕΦ της Κύπρου επί αντικειμένων επικοινωνιών και σύνθεσης εικόνας επιφανείας.

Επίσης, την Παρασκευή 7 Απριλίου, η Φ/Γ ΕΛΛΗ κατέπλευσε στην Ναυτική Βάση της Αλεξάνδρειας Αιγύπτου και το Σάββατο 8 Απριλίου «διεξήγαγε συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) με την Αιγυπτιακή Φ/Γ TOUSHKA (F-906) στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή βορείως της Αλεξάνδρειας, η οποία περιελάμβανε γυμνάσια αντιμετώπισης ασύμμετρης απειλής, σύνθεσης εικόνας και ανταλλαγής αναγνωρισμένης εικόνας επιφανείας και αντιαεροπορικού πολέμου».

Δείτε ακόμα...