Συνένοχοι στη σφαγή του λαϊκού εισοδήματος ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

EUROKINISSI

Δεν υπάρχει χρόνος για αναμονή, δεν υπάρχουν περιθώρια για αυταπάτες, μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό βαδίζοντας αποφασιστικά στο δρόμο των ριζικών αλλαγών, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την ακρίβεια. 

Υπογράμμισε πως είναι συνένοχοι και συνυπεύθυνοι στη σφαγή του λαϊκού εισοδήματος η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ που τώρα αλληλοκατηγορούνται και παριστάνουν ξανά τους σωτήρες. Πρόσθεσε ότι είναι συνυπεύθυνοι για το έγκλημα σε βάρος του λαού, όπως και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, με την μεγάλη μείωση των μισθών και το πάγωμα τους για μια 10ετία, με την υπονόμευση των Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας, με την φοροαφαίμαξη, με την εκτίναξη των έμμεσων φόρων, με τις ιδιωτικοποιήσεις και την “πράσινη μετάβαση” που χύνει λάδι στη φωτιά των ανατιμήσεων.

Ασπιρίνη σε βαρύ νόσημα χαρακτήρισε τα μέτρα της κυβέρνησης ο Δημήτρης Κουτσούμπας και πως πρόκειται για απλά μέτρα αναδιανομής της φτώχειας ανάμεσα στα ίδια τα λαϊκά στρώματα. «Μα καλά δεν ντρέπεστε» υπογράμμισε για την αύξηση μόλις 2% στον κατώτατο μισθό που εξαγγέλλει η κυβέρνηση και πως με το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε κατά 30% ο μέσος μισθός και μειώθηκε και το επίδομα ανεργίας που λαμβάνει μόνο 1 στους 10 άνεργους.

«Είστε με την πλευρά όσων ευθύνονται για την ακρίβεια» και υπηρετούν τη θωράκιση των κερδών των λίγων τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και πρόσθεσε πως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ απέρριψαν τις προτάσεις του ΚΚΕ για κατάργηση των ειδικών φόρων σε καύσιμα και ενέργεια και κατάργηση του ΦΠΑ στα πλατιά λαϊκά είδη κατανάλωσης.

Όπως είπε, ο καπιταλιστικό σύστημα σαπίζει, δεν διορθώνεται και η ανάπτυξη σας παράγει φτώχεια, ανεργία ακόμα και πολέμους. Σημείωσε ότι το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στους σύγχρονους αγώνες για αν ανοίξει ο ελπιδοφόρος δρόμος. 

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...