Συνέντευξη στο alt.gr του κ. Σταύρου Γεωργιάδη, Προέδρου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας

Γεωργιάδης

Κύριε Γεωργιάδη ως Πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Ημαθίας κι από τη μέχρι σήμερα εμπειρία στην περιοχή σας, πείτε μας δυο λόγια για το πώς αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) τη συνδικαλιστική δραστηριότητα σ’ αυτό το χώρο.

Καταρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το βήμα που μου δίνετε και τη δυνατότητα επικοινωνίας με το αναγνωστικό σας κοινό. Ως πρόεδρος της ΕΣΠΕΗΜ θα ήθελα να αναφέρω ότι η ιδέα της συνδικαλιστής δράσης κυοφορούσε στις τάξεις των ΕΔ εδώ και αρκετά χρόνια. Άλλωστε, πλήθος άλλων συμμαχικών στρατιωτικών δυνάμεων εδώ και χρόνια το είχαν επιχειρήσει με θετικά αποτελέσματα για τις υπηρεσίες τους. Έτσι και εμείς, στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας το τολμήσαμε το 2018, το καταφέραμε και συνεχίζουμε.

Μπορώ να πω ότι στην αρχή υπήρχε δισταγμός, δεδομένου ότι ήταν κάτι καινούργιο, και ανησυχία για την αντίδραση της φυσικής ηγεσίας. Με τον καιρό και με τις δράσεις τόσο της Ένωσης αλλά και της ΠΟΕΣ, εδραιώθηκε μια σχέση εμπιστοσύνης και αναγνώρισης που προέκυψε από την ανάγκη για την συλλογική εκπροσώπηση και αλληλεγγύη μεταξύ συναδέλφων. Αναγνωρίστηκε από τα στελέχη η συνεχής προσπάθεια για επίλυση μικρών και μεγάλων θεμάτων που βελτιώνουν την υπηρεσιακή, την οικογενειακή και την προσωπική ζωή τους.

Είναι πλέον γεγονός αναγνωρίσιμο από όλους ότι απ’ την πλευρά τόσο της Ένωσής σας όσο και των υπολοίπων Πρωτοβάθμιων Σωματείων της ΠΟΕΣ, υπάρχει ένα, επιτρέψτε μου την έκφραση, «μπαράζ» αναδεικνυόμενων θεμάτων, σχετιζόμενα άμεσα με τα στελέχη των ΕΔ, αλλά και τις οικογένειές τους. Ποια είναι τα αποτελέσματα αυτής της δραστηριότητας, δηλαδή της προβολής και της διεκδίκησης λύσεων αυτών των προβλημάτων;

Με κεντρικό πυρήνα τον συνάδελφο ο οποίος υπηρετεί στις μονάδες, τα πρωτοβάθμια σωματεία, κατόπιν διαλογικής συζήτησης μαζί τους, μεταβιβάζουν τα όποια προβλήματα-ιδέες-προτάσεις στο δευτεροβάθμιο όργανο (ΠΟΕΣ). Στη συνέχεια, αφού γίνει επεξεργασία των θεμάτων, υποβάλλονται υπό τη μορφή ερωτημάτων στις αρμόδιες υπηρεσίες προς επίλυση.

Στην πορεία ανάπτυξης του συνδικαλισμού στις ΕΔ, πριν αλλά και μετά από τη νομική θεσμοθέτησή του, υπήρξαν και δυστυχώς υπάρχουν ακόμη, οι αποκαλούμενες «Κασσάνδρες», που προέβλεψαν ή και επιμένουν να προβλέπουν την καταστροφική επίδραση του συνδικαλισμού στις ΕΔ. Τι απαντάτε σε όλους αυτούς;

Θα αναφερθώ προς απάντηση της ερώτησή σας σε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα το οποίο διέψευσε τις αποκαλούμενες “Κασσάνδρες” και λειτούργησε θετικά από κάθε άποψη στη ψυχολογία όλων των στελεχών ακόμη και αυτών των ίδιων. Αναφέρομαι, στην απόφαση του ΣτΕ για επιστροφή των αποδοχών μας στα επίπεδα του 2012. Επίσης, όπως ήδη έχω προαναφέρει η συνδικαλιστική δράση υπάρχει και σε άλλους στρατούς εδώ και χρόνια και η λειτουργία του στρατεύματός τους είναι κάθε άλλο παρά καταστροφική. Η απάντηση μας είναι αυτό που βλέπουμε καθημερινά, μια αρμονική συνεργασία με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των ΕΔ. Όχι διατάραξη της Ιεραρχίας – Όχι διατάραξη της τάξης σε Μονάδες-υπηρεσίες.

Ποια πιστεύετε ότι είναι τα θέματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθούν οι συνδικαλιστικές ενώσεις των στρατιωτικών και που πιθανόν δεν έχουν ακόμη αναδείξει;

Το σημαντικότερο θέμα το οποίο έχω αντιληφθεί, και ως στέλεχος του Πεζικού, είναι η αύξηση των ετών υπηρέτησης από 25 σε 40 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας κάτι το οποίο δεν συνοδεύτηκε με παράλληλα μέτρα στήριξης των στελεχών ώστε αυτά τα επιπλέον χρόνια να μην λειτουργούν ως βαρίδι στη ψυχολογία-οικονομία- προγραμματισμό των συναδέλφων και των οικογενειών τους. Με λίγα λόγια, 15 χρόνια υπηρεσίας για τα στελέχη του Πεζικού καθώς και των άλλων όπλων-σωμάτων τα οποία αποτελούν τη μεγαλύτερη μάζα ισοδυναμούν με σχεδόν 5 επιπλέον μεταθέσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Επιπρόσθετα προβλήματα είναι η μη στέγαση σε ΣΟΑ-ΣΟΜΥ, η μη επιλογή του μεγαλύτερου μέρους των αιτούντων στα ΚΑΑΥ κατά τη διάρκεια της παραθεριστικής περιόδου, καθώς επίσης είναι αναγκαία και η επανεξέταση των κριτηρίων-μοριοδότησης των μεταθέσεων καθώς υπάρχουν πολλά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν.

Στην ΕΣΠΕΕ Ημαθίας όπου είστε Πρόεδρος του ΔΣ, ποια είναι η συμμετοχή των στελεχών, όσον αφορά την ανάδειξη θεμάτων για διεκδίκηση ή και προτάσεις για τη λύση τους; Συμμετέχουν στην αναζήτησή τους;

Ως πρόεδρος της Ένωσης μπορώ να πω ότι ανάλογα με τον αριθμό των στελεχών που υπηρετούν στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας είμαστε ικανοποιημένοι με τον αριθμό των μελών μας τα οποία έχουν αυξητικές τάσεις και παράλληλα είναι πραγματικά ενεργά σε όλα τα επίπεδα.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...