Συνέντευξη του Ν. Παπαναστάση στον “Αθήνα 9,84”

Παπαναστάσης 16Χ9

Συνέντευξη παραχώρησε ο βουλευτής του ΚΚΕ και αντισυνταγματάρχης ε.α. Νίκος Παπαναστάσης στο ρ/φ σταθμό “Αθήνα 9,84” και το δημοσιογράφο Χρ. Καπούτση.

Όπως τόνισε, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν καθορίζονται μόνο από την επιθετικότητα της Τουρκίας. Αλλά από τους συνολικότερους ανταγωνισμούς που τρέχουν στην περιοχή, τους σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στους οποίους συμμετέχει η ελληνική αστική τάξη.

Με βάση το παραπάνω υπογράμμισε πως «το ΝΑΤΟ διογκώνει το πρόβλημα, και προωθεί σαν αποτέλεσμα και τη συνδιαχείριση του Αιγαίου, την Ανατολική Μεσόγειο, ενώ στηρίζει καθαρά τον Ερντογάν και την κυβέρνηση Σάρατζ στη Λιβύη που τους ανοίγει το δρόμο για παράνομες διεκδικήσεις. Όλα αυτά είναι εξαιρετικά επικίνδυνα και επιβεβαιώνουν ότι μέσα στη μέγγενη των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών, που είναι σημείο αναφοράς όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, δεν μπορεί νομοτελειακά να υπάρξει ούτε εξασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, ούτε πολύ περισσότερο ειρήνη και ευημερία στους λαούς της περιοχής».

Ο Ν. Παπαναστάσης έφερε ως παράδειγμα τις επιδιώξεις της Τουρκίας για γεωτρήσεις εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ουσιαστικά με ντε φάκτο ενεργοποίηση του τουρκολιβυκού μνημονίου,

«Η θέση του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρη πως σε περίπτωση απειλής, προσβολής των συνόρων, πρέπει να υπερασπιστούμε τα σύνορα». τόνισε.

Ενώ πρόσθεσε πως «δεν μπορούμε να παραβλέπουμε το γεγονός πως οι δυνάμεις που βρίσκονται στην Ελλάδα και μέσα από την εμπλοκή σε αυτές τις συμμαχίες ρίχνουν λάδι στη φωτιά του πολέμου και της αναταραχής στην περιοχή, και δεν πρέπει να τις αφήσουμε δευτερόλεπτο να συνεχίσουν αυτή την πολιτική τους». 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Ν. Παπαναστάση παρακάτω:

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...