Συνεστίαση του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για τις ΕΔ&ΣΑ – Ο χαιρετισμός του Γ. Μελιόπουλου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 21/1 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΕΦ η συνεστίαση και η κοπή της πίτας που οργάνωσε το Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, στην οποία χαιρετισμό απηύθυνε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στη συνεστίαση χαιρέτησαν εκπρόσωποι φορέων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Δημοσιεύουμε σήμερα τον χαιρετισμό του Γιώργου Μελιόπουλου, πυροσβέστη:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι σήμερα εδώ στην εκδήλωση αυτή που διοργανώνει το Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας και ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση το ΚΚΕ.

Είναι νομίζω η 6η χρονιά που το ΚΚΕ διοργανώνει αυτήν την εκδήλωση και μπορώ να πω, βλέποντας το όμορφο κλίμα που υπάρχει σήμερα εδώ, ότι έχω μετανιώσει που δεν κατάφερα να είμαι παρών και τις προηγούμενες χρονιές.

Φίλες και φίλοι,

Από την πρώτη στιγμή που μπήκα στο Πυροσβεστικό Σώμα, εδώ και 25 χρόνια τώρα πια, διαπίστωσα ότι το ΚΚΕ είναι εκείνο το κόμμα που στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους στο Πυροσβεστικό Σώμα, στους εργαζόμενους στα άλλα Σώματα Ασφαλείας, στους στρατιωτικούς και στους φαντάρους και γενικότερα σε όλους τους εργαζόμενους της πατρίδας μας σε όποιο κλάδο και αν ανήκουν.

Ολα αυτά τα χρόνια συνεχώς το ΚΚΕ, με τις παρεμβάσεις του στη Βουλή, τις επισκέψεις στους χώρους εργασίας μας, αναδεικνύει τα προβλήματά μας και επιδιώκει, απαιτεί από την κυβέρνηση να δοθούν λύσεις από την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία.

Βεβαίως, το ενδιαφέρον του ΚΚΕ προς το προσωπικό των ΕΔ και των ΣΑ και τις οικογένειές τους δεν αποδεικνύεται μόνο με τις εκδηλώσεις μας και τις Ερωτήσεις των βουλευτών μας. Γιατί σε αυτές έρχονται να προστεθούν οι επισκέψεις του Κόμματος σε φυλάκια και μονάδες στα σύνορα, σε στρατιωτικά νοσοκομεία, σε πυροσβεστικούς σταθμούς και σε χώρους του Λιμενικού Σώματος.

Βέβαια, κοντά σε όλα αυτά απαιτείται και ο δικός μας συλλογικός αγώνας, η συλλογική διεκδίκηση από τους εργαζόμενους που θα συσπειρώνονται στα σωματεία τους.

Μόνο έτσι θα δοθούν λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως εργαζόμενοι, ως μέλη των εργατικών – λαϊκών οικογενειών. Ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα στις υλικοτεχνικές και κτιριακές υποδομές, η μη αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού, η ακρίβεια, η ενεργειακή φτώχεια. Και σε όλα αυτά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που και αυτούς όπως και τα προβλήματά μας μία είναι η μήτρα που τα γεννά, ο καπιταλισμός.

Καλή και αγωνιστική χρονιά, με υγεία και δύναμη!»

Δείτε ακόμα...