Σύνοδος των υπ. Αμυνας της ΕΕ για τον συντονισμό της στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο

Ελληνικό C-130 / Πηγή: Eurokinissi
Ελληνικό C-130 / Πηγή: Eurokinissi

Οι υπουργοί Αμυνας της Ευρωπαϊκής Ενωσης συνέρχονται με τηλεδιάσκεψη για να συντονίσουν την αποστολή στρατιωτικού υλικού προς την Ουκρανία, αφού η Ενωση αποφάσισε για πρώτη φορά κοινή χρηματοδότηση για την προμήθεια και αποστολή όπλων στο Κίεβο, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.

«Θα συζητήσουμε περαιτέρω επείγουσες ανάγκες και θα συντονίσουμε την υποστήριξή μας, με την βοήθεια του συστήματος προμηθειών υπό την διαχείριση του στρατιωτικού στελεχικού δυναμικού της Ευρωπαϊκής Ενωσης», δήλωσε ο Μπορέλ.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση ανακοίνωσε χθες την ενίσχυση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, την απαγόρευση της λειτουργίας του ρωσικού δικτύου Russia Today και του πρακτορείου Sputnik και την χρηματοδότηση της προμήθειας όπλων στην Ουκρανία για την υπεράσπισή της απέναντι στην ρωσική εισβολή.

H Ελληνική Κυβέρνηση έχει αποστέλλει, αμυντικό υλικό με δύο C-130 τα οποία έχουν ήδη φθάσει στην Πολωνία αναβαθμίζοντας την εμπλοκή της στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, μετατρέποντας την σε εν δυνάμει στόχο της Ρωσίας, με επικίνδυνες συνέπειες.

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...