Σύνοδος Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ: “Master Plan” απέναντι στη Ρωσία

Σύνοδος των ΥΠΑΜ του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2021 / EUROKINISSI

Στη Σύνοδο των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ, βασικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε το νέο «κεντρικό σχέδιο» (master plan) για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων παράλληλων επιθέσεων της Ρωσίας σε πολλά μέτωπα – Βαλτική, Μαύρη Θάλασσα, Διάστημα, επιχειρήσεις στον κυβερνοχώρο.

«Η Συμμαχία αναγνωρίζει τις προκλήσεις του 21ου αιώνα και προετοιμάζεται για να τις αντιμετωπίσει», δήλωσε σχετικά ο Βρετανός υπουργός Αμυνας.

Το master plan για την αντιμετώπιση της Ρωσίας προβλέπεται να εξειδικευθεί σε επιμέρους περιφερειακά σχέδια μέχρι το τέλος του 2022. Η πολεμική προετοιμασία στην οποία βρίσκεται η ευρωατλαντική συμμαχία ρίχνει λάδι στη φωτιά των ανταγωνισμών που μαίνονται στην περιοχή.

Τι σημαίνει όμως για την Ελλάδα το ΝΑΤΟικό «master plan» και η εξειδίκευσή του σε περιφερειακό επίπεδο;

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φαντασία για να το καταλάβει κανείς. Αρκεί να δει τους νέους κρίκους που προστίθενται στην αλυσίδα της ιμπεριαλιστικής εμπλοκής, με την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις, που περιλαμβάνουν την Αλεξανδρούπολη, ως «κόμβο» του ευρωατλαντικού σχεδιασμού ενάντια στη Ρωσία σε ό,τι αφορά τη μεταφορά δυνάμεων και τον έλεγχο της εισόδου – εξόδου στη Μαύρη Θάλασσα.

Είναι όλα αυτά που αναβαθμίζουν τους κινδύνους για τη χώρα και μετατρέπουν τον λαό σε στόχο. Γιατί δεν γίνεται να συμμετέχεις μέχρι τα μπούνια στον επιθετικό σχεδιασμό του ΝΑΤΟ κι αυτός που βρίσκεται κλειδωμένος στα σκόπευτρα να σου ρίχνει …γαρίφαλα αντί να σε σημαδεύει με τα δικά του όπλα.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...