Συνομιλία Μπάιντεν – Ζελένσκι: Περισσότερα όπλα μεγάλου βεληνεκούς ζήτησε το Κίεβο

Επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στο Κίεβο, συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο β. Ζελένσκι

Περισσότερα όπλα μεγάλου βεληνεκούς ζήτησε το Κίεβο από τις ΗΠΑ, λίγα 24ωρα μετά την σύντομη ανταρσία της παραστρατιωτικής ομάδας Βάγκνερ.

Σϋμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος χθες το βράδυ, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι συζήτησαν τα “πρόσφατα γεγονότα” στη Ρωσία, στον απόηχο της σύντομης ανταρσίας από μαχητές της παραστρατιωτικής ομάδας Βάγκνερ.

“Συζήτησαν την εν εξελίξει ουκρανική αντεπίθεση και ο πρόεδρος Μπάιντεν επαναβεβαίωσε την ακλόνητη υποστήριξη των ΗΠΑ, μεταξύ άλλων μέσω της συνεχιζόμενης βοήθειας για την ασφάλεια, όπως και της οικονομικής και της ανθρωπιστικής βοήθειας”, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Ζελένσκι συνομίλησε με τον Αμερικανό προεδρο για την κατάσταση στη Ρωσία

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε ότι συνομίλησε σήμερα με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν για τη ματαιωθείσα ανταρσία της παραστρατιωτικής μισθοφορικής οργάνωσης Βάγκνερ, χθες Σάββατο στη Ρωσία, προσθέτοντας ότι τα γεγονότα αυτά ανέδειξαν την αδυναμία της ηγεσίας του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο Ζελένσκι εξέφρασε ικανοποίηση για τη “θετική και εμπνευσμένη συζήτηση” με τον Τζο Μπάιντεν.

“Συζητήσαμε για την πορεία των εχθροπραξιών και των ‘διαδικασιών’ που λαμβάνουν χώρα στη Ρωσία. Ο κόσμος πρέπει να ασκήσει πίεση επί της Ρωσίας έως ότου αποκατασταθεί η διεθνής τάξη”, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος. Ο Ζελένσκι συζήτησε επίσης την περαιτέρω επέκταση της αμυντικής συνεργασίας με έμφαση στα όπλα μεγάλου βεληνεκούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...