Συντριβή C-130 στις Φιλιππίνες: Ανακτήθηκε το μαύρο κουτί

Από τις έρευνες μετά τη συντριβή του C-130 στις Φιλιππίνες, Πηγή: Twitter

Σχετικά με τη συντριβή του C-130 στις Φιλιππίνες έχουμε νέα εξέλιξη. Ανακτήθηκε το μαύρο κουτί.

Οι αρχές των Φιλιππίνων ανέκτησαν το μαύρο κουτί του μεταγωγικού αεροσκάφους C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο συνετρίβη την Κυριακή με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πάνω από 50 άνθρωποι. Αυτό δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της χώρας της Ασίας, ο υποστράτηγος Σιριλίτο Σομπεχάνα.

Ο πιλότος, ο οποίος ήταν εξαιρετικά πεπειραμένος σε αυτόν τον τύπο αεροσκάφους, σκοτώθηκε κατά τη συντριβή στο νησί Χολό, διευκρίνισε ο υποστράτηγος Σομπεχάνα. Με τον μέχρι τώρα απολογισμό, συνολικά 52 άνθρωποι, 49 στρατιωτικοί και τρεις πολίτες στο έδαφος, σκοτώθηκαν και άλλοι 51 τραυματίστηκαν.

Το μεταγωγικό, που κατασκευάζει η αμερικανική Lockheed, μετέφερε μέλη των ένοπλων δυνάμεων που επρόκειτο να πάρουν μέρος σε επιχειρήσεις εναντίον τζιχαντιστών. Βγήκε από τον διάδρομο μετά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο του Χολό. Ο στρατός ανέφερε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι υπέστη επίθεση.

Η Σουλού, επαρχία 950 χλμ. νότια της πρωτεύουσας, της Μανίλας, αποτελεί εστία της δράσης της τζιχαντιστικής οργάνωσης Αμπού Σαγιάφ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...