Συρία: Χιλιάδες Κούρδοι στις κηδείες τεσσάρων μελών οικογένειας που σκοτώθηκαν από τζιχαντιστές

Φωτό αρχείου

Χιλιάδες Κούρδοι, κρατώντας κουρδικές σημαίες συμμετείχαν σήμερα στις κηδείες των τεσσάρων αμάχων – μελών μιας οικογένειας που σκοτώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στη βόρεια Συρία από φιλότουρκους τζιχαντιστές.

Το μακελειό προκάλεσαν σε χωριό της πόλης Ιντίρες της συριακής επαρχίας Χαλεπίου, μισθοφόροι της οργάνωσης «Αχράρ ασ Σαρκίγια» σκοτώνοντας εν ψυχρώ τέσσερα μέλη μίας οικογένειας Κούρδων και τραυμάτισαν άλλους τρεις επειδή είχαν ανάψει φωτιά για να γιορτάσουν το νέο περσικό έτος κατά τη γιορτή του Νορούζ.

Η σφαγή των Κούρδων από τους φιλότουρκους μισθοφόρους τζιχαντιστές προκάλεσε οργή στον τοπικό πληθυσμό μετατρέποντας την κηδεία των θυμάτων σε αντικατοχικό συλλαλητήριο.

Σύμφωνα με την αντικυβερνητική οργάνωση “Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων” που εδρεύει στο Λονδίνο το φονικό διέπραξαν μέλη αυτής της ένοπλης οργάνωσης, οι οποίοι αρχικά εξύβρισαν ομάδα νεαρών που είχε ανάψει φωτιά κοντά σε σπίτι για να γιορτάσει τη νέα χρονιά. Στη συνέχεια σκότωσαν εν ψυχρώ τέσσερις ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους τρεις, όλοι μέλη της ίδιας οικογένειας.

Το επεισόδιο καταγράφτηκε σε χωριό στην περιοχή που ελέγχεται από ένοπλους προσκείμενους στην Τουρκία και χτυπήθηκε βαριά από τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου.

Η οργάνωση τζιχαντιστών Αχράρ ας Σαρκίγια προστέθηκε το 2021 στην αμερικανική μαύρη λίστα κι υφίσταται κυρώσεις, καθώς κατηγορείται για σφαγές, λεηλασίες και άλλες ωμότητες σε βάρος αμάχων κατά τη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία το 2018, καθώς και για τη δολοφονία της Κούρδισσας αγωνίστριας για τα δικαιώματα των γυναικών Χεβρίν Χαλάφ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...