Συρία: Δολοφονία Ιρανού συνταγματάρχη κοντά στη Δαμασκό

επίθεση στη Συρία από το Ισραήλ
(Φώτο αρχείου) Πυραυλική επίθεση στη Συρία από το Ισραήλ / Πηγή: SANA

Ο Ιρανός συνταγματάρχης Νταβούντ Τζαφάρι, που διατελούσε «σύμβουλος» της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας, δολοφονήθηκε χθες νωρίς το πρωί κοντά στη Δαμασκό από έκρηξη βομβιστικού μηχανισμού σε δρόμο της περιοχής.

Οι Ιρανοί «Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης» υπέδειξαν το Ισραήλ ως υπεύθυνο για την επίθεση, απειλώντας με αντίποινα και τονίζοντας πως «το εγκληματικό σιωνιστικό καθεστώς θα πάρει την κατάλληλη απάντηση».

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων «Τασνίμ», ο Τζαφάρι ήταν ένας από τους «Φρουρούς της Επανάστασης» που ήταν υπεύθυνοι για την κατάληψη δύο πλοιαρίων του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού τα οποία μετέφεραν 10 Αμερικανούς ναύτες στον Περσικό Κόλπο, τον Γενάρη του 2016.

Πάντως, χθες ορισμένα ισραηλινά ΜΜΕ συσχέτισαν τη δολοφονία του Ιρανού συνταγματάρχη με την πρόσφατη επίσκεψη του Ισραηλινού συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, Εγιάλ Χουλάτα, στη βάση του 5ου Στόλου των ΗΠΑ στο Μπαχρέιν, μεταδίδοντας πληροφορίες για πιθανή αμερικανοϊσραηλινή συνεργασία σε βάρος του δολοφονηθέντος Ιρανού συνταγματάρχη, στο φόντο των διαδοχικών ισραηλινών επιδρομών στη Συρία.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...