Συρία: Ένδεκα τζιχανιστές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν σε ρωσικές αεροπορικές επιδρομές

Φωτό Αρχείου

Ένδεκα τζιχανιστές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν σε σειρά αεροπορικών πληγμάτων κατά τη διάρκεια της νύχτας που διεξήγαγε η ρωσική πολεμική αεροπορία στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν «στην έρημο της αλ-Σαχνέ και της Tαντμόρ, στην κεντρική Συρία, και στην έρημο της Ντέιρ Εζόρ, στην ανατολική Συρία». «Οι τζιχαντιστές κρύβονται σε σπηλιές» που βρίσκονται σε αυτήν την ερημική περιοχή όπου πυρήνες του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) παραμένουν ενεργοί, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι ’Αμπντελ Ραχμάν.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, σχεδόν 20 άλλοι τζιχαντιστές τραυματίστηκαν, ορισμένοι μεταξύ αυτών σοβαρά.

Τα ρωσικά πλήγματα πραγματοποιούνται μετά τον θάνατο πέντε «φιλοκαθεστωτικών» μαχητών το βράδυ της Τετάρτης και τον τραυματισμό άλλων 14 σε επίθεση του ΙΚ εναντίον των θέσεών τους κοντά στην πόλη Μπουκαμάλ, στα συρο-ιρακινά σύνορα. Οι τζιχαντιστές του ΙΚ έκαψαν τις σορούς ορισμένων θυμάτων.

Λίγες ώρες νωρίτερα, τρείς στρατιώτες του συριακού στρατού έχασαν τη ζωή τους και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν σε παρόμοια επίθεση του ΙΚ στη συριακή επαρχία Ντέιρ Εζόρ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...