Συρία: Η ακρόπολη του Χαλεπίου και άλλοι αρχαιλογικοί χώροι υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό

Η ακρόπολη του Χαλεπίου και πολλοί άλλοι αρχαιολογικοί χώροι υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό που προκάλεσε εκατοντάδες θανάτους σήμερα στη Συρία, ανέφερε η Γενική διεύθυνση αρχαιοτήτων και μουσείων.

«Τμήματα του οθωμανικού μύλου στο εσωτερικό της ακρόπολης του Χαλεπίου έπεσαν και τμήματα των βορειοανατολικών αμυντικών παρουσίασαν ρωγμές», διευκρίνισε σε μια ανακοίνωση η ίδια πηγή.

«Μεγάλα τμήματα του θόλου του μιναρέ του τεμένους των Αγιουβιδών» που βρίσκεται στο εσωτερικό της ακρόπολης, κατέρρευσαν επίσης, “μεταξύ των οποίων η είσοδος του αμυντικού πύργου των Μαμελούκων”, προστίθεται στην ανακοίνωση. Στην παλιά πόλη του Χαλεπίου, στη βορειοδυτική Συρία, πολλά κτήρια κατοικιών δίπλα στα ιστορικά τείχη κατέρρευσαν ή παρουσίασαν ρωγμές.

Η Γενική διεύθυνση αρχαιοτήτων και μουσείων δημοσιοποίησε φωτογραφίες στο Facebook που δείχνουν τον μιναρέ του τεμένους των Αγιουβιδών, την πρόσοψη του οθωμανικού ασύλου και τμήματα της ακρόπολης του Χαλεπίου που έχουν υποστεί ζημιές.

Το Χαλέπι είναι γνωστό κυρίως για την ακρόπολή του, ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα της μεσαιωνικής εποχής, καθώς και για την παλιά πόλη που περιελήφθη το 2018 στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco που βρίσκονται σε κίνδυνο, έπειτα από χρόνια εμφυλίου πολέμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...