Συρία: Η Τεχεράνη προειδοποιεί ότι μια στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία θα αποσταθεροποιούσε όλη την περιοχή

Τουρκικά στρατεύματα στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας
Φώτο αρχείου / Τουρκικά στρατεύματα στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας / Πηγή: TWITTER

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν προειδοποίησε απόψε ότι οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια της Τουρκίας στη Συρία θα οδηγούσε σε αποσταθεροποίηση της περιοχής, την ώρα που η Άγκυρα απειλεί με νέα στρατιωτική επιχείρηση στα νότια σύνορά της.

«Οποιαδήποτε τουρκική στρατιωτική δράση στη βόρεια Συρία θα ήταν αποσταθεροποιητικός παράγοντας για την περιοχή», είπε ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Δαμασκό. Νωρίτερα, υπουργός Εξωτερικών του Ιράν έγινε δεκτός από τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ. Σε ανακοίνωσή της η Συριακή προεδρεία χαρακτήρισε «άκυρους» τους τουρκικούς ισχυρισμούς με τους οποίους επιδιώκει η Άγκυρα «να δικαιολογήσει την επίθεσή της στο συριακό έδαφος» και σημείωσε ότι «παραβιάζουν τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και τις αρχές του διεθνούς δικαίου».

«Αυτό το καθεστώς (σ.σ. της Τουρκίας) επιτίθεται στο συριακό έδαφος μόλις ο συριακός στρατός επιτυγχάνει πρόοδο εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων», πρόσθεσε.

Το πρωί, ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν είπε ότι το ταξίδι του στη Συρία «έχει κυρίως ως στόχο την επίτευξη της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή μεταξύ της Συρίας και της Τουρκίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...