Συρία: Ισραηλινή επιδρομή στην περιοχή του αεροδρομίου της Δαμασκού

επίθεση στη Συρία από το Ισραήλ
(Φώτο αρχείου) Πυραυλική επίθεση στη Συρία από το Ισραήλ / Πηγή: SANA

Αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ, σημειώθηκε σήμερα στην περιοχή του αεροδρομίου της Δαμασκού, με αποτέλεσμα να διακοπούν οι πτήσεις από και προς το διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας και να δρομολογούνται προς το αεροδρόμιο του Χαλεπίου.

Η αναστολή των πτήσεων οφείλεται, σύμφωνα με το συριακό υπουργείο Μεταφορών, σε τεχνικούς λόγους. Όμως εργαζόμενος στο αεροδρόμιο της Δαμασκού δήλωσε μιλώντας στο AFP ότι οι δραστηριότητές του επηρεάστηκαν από την ισραηλινή επιδρομή.

Στέλεχος αραβικής αεροπορικής εταιρείας, το οποίο θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, είπε ότι από τον ισραηλινό βομβαρδισμό επλήγη ένας διάδρομος προσγείωσης – απογείωσης.

Νωρίτερα, σήμερα αξιωματικός του στρατού της Συρίας είχε δηλώσεις ότι πύραυλοι του Ισραήλ έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις νότια της πρωτεύουσας Δαμασκού.

Η συριακή αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε τους ισραηλινούς πυραύλους και κατέρριψε τους περισσότερους από αυτούς, όμως τουλάχιστον ένας άμαχος τραυματίστηκε και υπήρξαν υλικές ζημιές, σύμφωνα με τον αξιωματικό.

Πρόκειται για τη δεύτερη ισραηλινή επίθεση στην περιοχή της Δαμασκού αυτή την εβδομάδα, έπειτα από εκείνη της Δευτέρας, που δεν είχε θύματα, σύμφωνα τις αρχές.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, SANA

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...