Συρία: Με φόντο τους σεισμούς εντείνονται διεργασίες «προσέγγισης» με άλλες αραβικές χώρες

Πηγή: Eurokinissi

Με τον λαό στις σεισμόπληκτες περιοχές της Συρίας να προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του, έχοντας απέναντί του τις βαριές επιπτώσεις του δολοφονικού ευρωατλαντικού εμπάργκο και της πολύχρονης ιμπεριαλιστικής επέμβασης, φαίνεται να εντείνονται και μια σειρά διεργασίες προσέγγισης της συριακής κυβέρνησης με άλλες αραβικές χώρες.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο εντάσσεται και η επίσκεψη που πραγματοποίησε χτες στη Δαμασκό ο Ιορδανός υπουργός Εξωτερικών Αϊμάν Σαφάντι, ο οποίος συνάντησε μεταξύ άλλων και τον Σύρο Πρόεδρο Μπασάρ Ασαντ.

Ο Ιορδανός ΥΠΕΞ ανέφερε πως η χώρα του θα συνεχίσει να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια προς τη Συρία και τους σεισμόπληκτους. Η Ιορδανία έχει στείλει μεγάλα φορτία με βοήθεια στη Συρία και στην Τουρκία, ενώ έχει διοργανώσει διάφορες πτήσεις και αυτοκινητοπομπές μέσω του βόρειου μεθοριακού περάσματος της χώρας με τη Συρία.

Ο Ασαντ από την πλευρά του αναφέρθηκε στις σχέσεις που συνδέουν τους «δύο αδελφικούς λαούς» ζητώντας ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν τη χορήγηση άλλων 50 εκατομμυρίων δολαρίων για τους σεισμόπληκτους στη Συρία, λίγες μέρες αφότου είχαν ανακοινώσει ισόποση δόση ως άμεση οικονομική βοήθεια στη χώρα.

Αεροπλάνα με φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης προσγειώθηκαν χτες επίσης στη Συρία από τη Λευκορωσία, την Ιορδανία, την Κίνα, την Ιαπωνία κ.α. Ο Ιάπωνας διπλωματικός επιτετραμμένος, φτάνοντας χτες στο αεροδρόμιο της Δαμασκού για να συνοδέψει τη βοήθεια που έφτασε από ιαπωνικό μεταγωγικό αεροσκάφος, τόνισε πως θα ακολουθήσουν και άλλα αεροσκάφη.

Το ίδιο διάστημα, άρθρο στην κρατική εφημερίδα «Λαϊκή Ημερησία» της Κίνας καταφέρθηκε ξανά εναντίον των σκληρών κυρώσεων των ΗΠΑ κατά της Συρίας.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...