Συρία: Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε αεροπορική βάση

επίθεση στη συρία από ισραηλινούς πυραύλους
Φώτο αρχείου, Επίθεση στη Συρία από ισραηλινούς πυραύλους

Νέους βομβαρδισμούς κατά της Συρίας εξαπέλυσε την Κυριακή το Ισραήλ, με αεροπορική επιδρομή και πυραυλική επίθεση σε μεγάλη αεροπορική βάση στην επαρχία Χομς, σκοτώνοντας δύο στρατιωτικούς και τραυματίζοντας άλλους τρεις, ανέφερε ο συριακός στρατός μέσω του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων SANA. Για την επίθεση, επισημαίνεται, χρησιμοποιήθηκε ο εναέριος χώρος του Λιβάνου.

Κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας δημοσίευσαν σχετικό βίντεο, αναφέροντας ότι υπήρξαν και υλικές ζημιές, χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Μια στρατιωτική πηγή, η οποία δεν είχε εξουσιοδότηση να μιλήσει δημόσια, τόνισε ότι τα πλήγματα είχαν στόχο έναν διάδρομο προσγείωσης στην εκτεταμένη αεροπορική βάση στο Σαϊράτ, που βρίσκεται νοτιοανατολικά της πόλης Χομς.

Κατά την πάγια τακτική του ισραηλινών αρχών, ερωτηθείς για την επίθεση, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είπε ότι δεν σχολιάζει ξένες αναφορές.

Το αντικυβερνητικό «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» που εδρεύει στη Βρετανία ανέφερε ότι μια αποθήκη ιρανικών πολιτοφυλακών και της Χεζμπολάχ που βρίσκεται εντός της αεροπορικής βάσης Σαϊράτ καταστράφηκε στο σημερινό πλήγμα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, SANA

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...