Συρία: Πέντε νεκροί και πέντε τραυματίες από πυραυλική επίθεση στην πόλη Αζάζ

Φωτό αρχείου

Πέντε άμαχοι, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, σκοτώθηκαν και άλλοι τόσοι τραυματίστηκαν από πυραυλική επίθεση στην πόλη Αζάζ της βορειοδυτικής Συρίας, που ελέγχεται από τους Κούρδους, ανέφεραν μια νοσηλεύτρια σε τοπικό νοσοκομείο και ένας ακτιβιστής.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο πύραυλος που έπληξε την πόλη, εκτοξεύθηκε από μια περιοχή όπου κατέχουν τουρκικά στρατεύματα, τα οποία κατέλαβαν την περιοχή, σε μια από τις εισβολές που έχει πραγματοποιήσει η Τουρκία στην Συρία από το 2013. Είχαν προηγηθεί, τις προηγούμενες ημέρες, επιθέσεις τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και μαχητικών F-16 εναντίον της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας.

Η ’Αγκυρα υποστηρίζει ότι τα μαχητικά της κατέστρεψαν 89 στόχους στη Συρία και το Ιράκ την Κυριακή και ότι 184 μαχητές σκοτώθηκαν σε επιχειρήσεις εναντίον των YPG και του PKK την Κυριακή και την Δευτέρα.

Παράλληλα, σήμερα αποκαλύφθηκε από τουρκικές πηγές, ότι τα τουρκικά μαχητικά που βομβάρδισαν θέσεις της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG, πέρασαν από εναέριους χώρους στη Συρία που ελέγχονται από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ.

Πηγή του τουρκικού υπουργείου Άμυνας είπε ότι τα τουρκικά μαχητικά δεν μπήκαν ποτέ στον εναέριο χώρο της Συρίας.  Ωστόσο, ένα υψηλόβαθμο στέλεχος των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας και δύο στελέχη της των συριακών αντικυβερνητικών οργανώσεων που στηρίζονται από την Άγκυρα, είπαν στο πρακτορείο Reuters ότι τα μαχητικά πέταξαν πάνω από συριακό έδαφος που ελέγχεται από τις YPG και ότι η Άγκυρα ήταν σε επαφή κυρίως με τη Ρωσία για να γίνει αυτό. «Τα τουρκικά αεροσκάφη χρησιμοποίησαν τον εναέριο χώρο που ελέγχεται από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία. Υπήρξε κάποιος συντονισμός με αυτές τις δύο χώρες», είπε ο Τούρκος αξιωματούχος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...